Zwerfpoes op het park

Beste mensen van Landgoed Nederheide,

Ook dit jaar is er weer een zwervertje gespot.

Ik (Veronique) heb me, zoals ook in oktober 2019, ontfermt over deze poes. Ten eerste ben ik begaan met het lot van het beestje en ten tweede wil ik voorkomen dat het park overspoelt raakt met zwerfkatten.

De volgende link laat zien waartoe het kan leiden.
https://www.dakloosdier.nl/project/schatberg-project

Het blijkt dat de lapjeskat, van zeer jonge leeftijd, niet alleen is. Ze is moeder van vier kittens.
Op 9 juli om elf uur in de avond heb ik moeder poes en haar vier kittens kunnen vangen. De volgende ochtend heb ik het vijftal naar mijn vast opvangadres gebracht. De dame van de opvang neemt de verzorging en het socialiseren van de kittens onder haar hoede zodat ze, als ze oud genoeg zijn, geplaatst kunnen worden. Voordat ze geplaatst worden laat zij ze eerst checken, chippen, vaccineren en ontwormen door de dierenarts. De moeder wordt gesteriliseerd om te voorkomen dat ze ergens anders niet weer zo’n avontuur meemaakt als hier op het park.

De totale dierenartskosten (chippen, vaccineren, steriliseren  en consultkosten) zal rond de 500 EUR liggen voor dit nestje. Dan heb ik het nog niet over de materialen die er voor nodig zijn om deze katten op te vangen en het nodige voedsel wat ze nuttigen. Dit alles komt voor rekening van de opvang die het van het weinige sponsorgeld moet hebben en de rest uit eigen zak betaalt.
Een bedankje is altijd welkom maar een bijdrage is een veel mooier gebaar. Dit kan een financiële bijdrage zijn maar het kan ook in de vorm van voeding (geen melkproducten), kattenkorrel voor in de kattenbak, ontsmettingsmiddelen, schoonmaakmiddelen en wasmiddelen.
Dit kunt u bij mij afgeven dan zorg ik dat het op het juiste adres terecht komt.

Als u een zwerfkat ziet op het park laat het mij weten dan kan ik actie ondernemen.

Als tip voor kater bezitters. Laat ook uw kater helpen zodat hij geen nageslacht op de wereld zet als hij vrolijk buiten rondloopt. Ik weet dat het een druppel op een gloeiende plaat is maar alle beetjes helpen om het zwerfkatten probleem te verlichten.

Heeft u vragen of tips dan ben ik altijd bereid om daar naar te luisteren.

Hartelijk dank dat u de tijd en de moeite heeft genomen om deze informatie te lezen!

Een vriendelijke groet van Veronique (chalet 189)

1 gedachte op “Zwerfpoes op het park

  1. Hi Veronique, er loopt inderdaad een lapjes kat rond en komt zowat elke dag door mijn tuin lopen. Als je die kan vangen graag

    Groetjes van Barbara Chalet 172

Reacties zijn gesloten.