Mogen wij aan u voorstellen……..

Jans en Geert Verhoeven

 

Jans een Geert  Verhoeven,  woonachtig in Helmond, zijn de trotse eigenaars van een nieuw model chalet, het zogenaamde Eco-sun-chalet, dat afgelopen februari werd geplaatst op het perceel Dassenburcht 166.

Geert is 60 jaar geleden geboren in Helmond en is afkomstig uit een gezin van 4 kinderen, waarvan Geert de 3e in de rij is.

Na de lagere school is Geert naar de Havo gegaan doch de wijze van het zelfstandig je weg moeten zoeken in dat onderwijssysteem beviel hem niet zo goed. Daarom ging hij na  twee jaar maar naar de Mavo, welke studie hij met succes afmaakte. Vervolgens ging Geert naar de MTS waar hij na 4 jaar de opleiding elektronica met daarbij meet- en regeltechniek met een diploma afsloot.

Na deze opleiding wachtte de dienstplicht voor Geert en werd hij ingedeeld bij de Landmacht en wel bij de afdeling “tanks tegen luchtdoelen”. Na eerst een opleiding te hebben gevolgd in de legerplaats Ede werd hij gelegerd in Oirschot.

Na zijn diensttijd is Geert gaan werken bij de Firma Grenco, bij de afdeling test-techniek, zijnde een dochterbedrijf van Grasso, het moederbedrijf dat gespecialiseerd is in koel- en persluchttechniek. Na eerst een jaar een interne opleiding te hebben gevolgd, is hij als servicemonteur gaan werken in de buitendienst.

Na wat overnamen van het bedrijf Grenco door andere bedrijven is Geert bij een oude baas van hem in dienst getreden en wel bij het bedrijf Enet Equipment in Best. Bij dat bedrijf deed Geert veelal kalibreerwerkzaamheden.

Na te zijn geconfronteerd te zijn geweest met een ernstige darmziekte is Geert gestopt met de werkzaamheden bij Enet Equipment.

Hij werd namelijk benaderd door de werkgever van Jans bij wie hij in dienst kon treden als technisch adviseur. Dat was een kennis die een winkelbedrijf had opgezet in lederen bankstellen welke afkomstig waren uit China. Na een jaar daar als adviseur werkzaam te zijn geweest, kwam hij er achter dat een kantoorbaan niet het gene was wat hij leuk vond en is Geert weer de techniek ingegaan en gaan werken bij het bedrijf VWR bij de vestiging in Boxmeer. VWR is leverancier van laboratoriumbenodigdheden, in Boxmeer zit het service centre. Hij is daar tot op heden werkzaam als reparatiespecialist maar test en beoordeelt ook nieuwe labapparatuur.

 

Jans, 58 lentes jong, werd geboren in Echteld ( Gelderland) en maakte deel uit van een gezin van drie kinderen. Op jonge leeftijd verhuisde Jans met haar ouders naar het Brabantse Liessel. Haar vader had immers een andere werkgever gevonden en dat was in Brabant.

Jans volgde in Deurne de lagere school en daarna bezocht ze in die plaats de huishoudschool. Na te zijn verhuisd naar Helmond is ze vervolgens de INAS-opleiding gaan volgen. Omdat ze na het beëindigen van die opleiding te jong was om in een verzorgingsinstelling te kunnen gaan werken heeft ze eerst een tijdje bij een bejaard echtpaar gewerkt.

Toen ze de geschikte leeftijd daarvoor had bereikt, is ze in Purmerend de opleiding ziekenverzorgster gaan volgen. Vanwege die opleiding is ze op kamers gaan wonen in Purmerend. Na deze opleiding is ze teruggekeerd naar Brabant en vond ze werk in het bejaardenhuis te Lierop.

Na haar huwelijk met Geert is Jans, tot aan de geboorte van hun eerste kind, werkzaam geweest als all-round-assistente bij het bedrijf waar haar vader werkte , de NBM.

Hierna brak voor haar de tijd aan om aanwezig te zijn voor haar kinderen. Nadat de jongste ongeveer 8 jaar was is ze vervolgens voor halve dagen gaan werken bij de ‘t Rijtven in Deurne, een instelling voor geestelijk gehandicapten. Daar is ze ongeveer 10 jaar werkzaam geweest.

En toen kwam een erg leuk aanbod op haar pad. Dezelfde kennis die Geert had gevraagd om technisch adviseur te worden binnen zijn onderneming vroeg aan Jans om een winkel te gaan runnen waarin de lederen bankstellen werden verkocht. Jans nam die uitnodiging aan runde vervolgens 4 jaar lang met heel veel plezier die toko in Eindhoven. Helaas had de eigenaar geen erg goed financieel beleid en ging die zaak uiteindelijk failliet.

Gedurende de anderhalve jaar daaropvolgend heeft Jans nog gewerkt bij het bedrijf IGO-post in Helmond, een bedrijf in relatiegeschenken. En toen was het gedaan met werken voor Jans. Ze bleek een vrij ernstige hernia te hebben opgelopen. Daardoor kwam er een einde aan haar werkzame leven. Uiteindelijk is ze aan die hernia geopereerd maar jammer genoeg voor haar is er restschade waardoor ze regelmatig beperkt is in haar doen en laten.

Jans en Geert hebben drie kinderen, een zoon en twee dochters en ook hebben ze 4 kleinkinderen.

Ze hebben enkele jaren lang hun caravan in de zomermaanden geplaatst gehad op de kleine camping De Hospes in Bakel. Echter deze camping hield op te bestaan en de eigenaars van de camping adviseerden Geert en Jans om eens te gaan kijken op Nederheide. Immers hun voorkeur ging uit naar een natuurlijke en erg rustige omgeving. Nou aan die voorwaarden voldeed Landgoed Nederheide ten volle.

Aanvankelijk bezochten Jans en Geert enkele te koop staande gebruikte chalets maar uiteindelijk kozen ze toch voor de aanschaf van een nieuw chalet omdat ze daarin helemaal de indeling konden bepalen die voor hen het best en het mooist uitkwam. De caravan die ze hadden bleek vlot verleden tijd te zijn.

Jans heeft als grote hobby koken en bakken en houdt ook van knutselen in allerlei vormen, zoals haken, breien, tuinieren enz.

Geert bezit een motor en daar mag hij graag aan knutselen. Alles wat maar met techniek te maken heeft is zijn grote passie. Daarnaast is Geert regelmatig wedstrijdleider op het Eurocircuit in Valkenswaard tijdens de zogenaamde Rally-cross-wedstrijden. Hij is dan verantwoordelijk voor het gehele reilen en zeilen tijdens een wedstrijd.

Beiden zijn ze ook gek op hun twee hondjes Bert en Burnie, beide Jack Russel  en vinden ze het heerlijk om regelmatig een weekje in de Eifel door te brengen.

 

Jans en Geert hebben het al enorm naar hun zin hier op het park. Wat ze wel missen is een vast aanspreekpunt op het park, zeg maar iemand die de communicatie op het park verzorgt. Nu horen ze verschillende meningen/verhalen van diverse kanten die elkaar wel eens tegen spreken en dat is verwarrend en komt onduidelijk over.

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Wij wensen Jans en Geert heel veel fijne uren toe hier op Nederheide.

Marti Hazenberg en Frans Delmee

 

Één reactie op “Mogen wij aan u voorstellen……..

Reacties zijn gesloten.