Mogen wij aan u voorstellen……..

Ruud en Nelleke van Soolingen

 

Ruud is geboren in 1944 in Den Haag en maakte deel uit van een gezin van twee kinderen. Al vroeg verhuisde Ruud met zijn ouders naar Eindhoven, hij was toen pas twee jaar oud.

Na de lagere school heeft Ruud de HBS-A gevolgd, bezocht vervolgens de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, doch stapte vlot over naar de opleiding Fysiotherapie.

Toen hij de leeftijd van de militaire dienstplicht had bereikt werd hij sportinstructeur bij de Koninklijke Landmacht, ondermeer op de Legerplaats Oirschot.

Na zijn dienstplicht heeft Ruud, na eerst een tijdje stage te hebben gelopen in Helmond, een eigen fysiotherapie opgezet in Eindhoven. Hij heeft deze tot 1993 gerund.

In 1994 is hij samen met Nelleke in Eindhoven aan de Europalaan een bedrijf begonnen genaamd “ Centrum Gezond Bewegen” waar in het bijzonder aan ouderen bewegingssessies werden gegeven. Daar zijn ze tot 2005 werkzaam geweest.

 

Nelleke is in 1943 geboren in Eindhoven en is in een gezin van drie kinderen daar opgegroeid. Na de lagere school bezocht ze de Mulo en ging daarna naar de dansacademie. Dat laatste geheel tegen de zin in van haar ouders. Maar omdat ze, mede in de ogen van anderen, veel dans-talent bezat, ging ze toch naar die academie en verhuisde ze op jonge leeftijd naar Amsterdam om daar dans( ballet)lessen te volgen aan de Scapino-dans/ballet academie.

In 1962 begon ze voor zichzelf en huurde ze in Hotel Cocagne in Eindhoven een zaal waar ze dansles ging geven. Vanaf dat moment had ze haar eigen balletschool en dat liep vanaf het begin heel erg goed. Toen de eigenaar van het hotel de zaal voor andere doeleinden opeiste heeft Nelleke vervolgens een huis gehuurd waarin ze  haar dans/balletschool vestigde. Daarnaast gaf ze op diverse scholen ook bewegingslessen.

 

Nelleke en Ruud zijn in 1972 getrouwd. Nelleke had op dat moment al twee kinderen uit een eerder huwelijk. Na het huwelijk met Ruud hebben ze samen nog een dochter gekregen. Samen hebben ze nu drie kinderen, twee zonen en een dochter.

Ze zijn verder de trotse grootouders van 4 kleinkinderen.

Nadat ze in 2005 gestopt waren met hun bedrijf “ Centrum Gezond Bewegen” zijn ze samen gedurende drie jaar naar Zuid-Europa getrokken. Daar hebben ze al die tijd verbleven in Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal. In die tijd hebben ze met hun caravan rondgereisd en hebben ze, mede om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, op diverse plekken werkzaamheden verricht. Ruud heeft zo nu en dan zijn beroep als fysiotherapeut uitgeoefend maar samen zijn ze ook op twee campings gastvrouw en gastheer geweest. Dat waren campings waarop luxe en compleet ingerichte tenten werden verhuurd.

Vanaf 2008 zijn ze “freewheelend” het leven verder ingegaan. Geen verplichtingen, alleen maar leuke dingen doen. Zo pasten ze tot voor kort nog op woningen middels het oppasbedrijf “Home alone”.

Ruud heeft in zijn tienerjaren als basgitarist in een beatband ( 4-mans formatie) gespeeld, genaamd The Counsellors. Deze vooral in Eindhoven en omgeving bekende beatband heeft destijds nog twee singels op de markt gebracht. Tot aan zijn militaire-diensttijd heeft Ruud in die band gespeeld.

Verder is Ruud gedurende 13 jaar voorzitter geweest van de Vereniging van Fysiotherapeuten in Eindhoven.

Ofschoon Ruud zegt eigenlijk geen echte hobby’s te hebben speelt hij bij tijd en wijlen graag op de piano, kan hij zich ook uitleven op zijn accordeon en speelde hij tot voor kort ook nog zo nu en dan op een drumstel.

Samen hebben Ruud en Nelleke en hun kinderen, als familieactiviteit, veel genoten van windsurfen.

 

Nelleke heeft als grote hobby het lesgeven van dansen in al zijn vormen, klassiek ballet, modern, jazz en dansexpressie. Ze vindt het erg leuk om daarbij met kinderen te werken, bijvoorbeeld theater maken met kinderen. Maar ook het werken met ouderen ( ook dementerenden) doet ze erg graag.

En sinds hun komst hier op het park vindt ze het heel erg leuk om als instructrice op te treden bij de aquagymles in het zwembad van de natuurpoort Nederheide.

Verder reizen Ruud en Nelleke graag en trekken ze er regelmatig op uit met hun caravan en hun boot.

Nelleke en Ruud zijn woonachtig in Son en Breugel. Nadat ze hun appartement in Eindhoven hadden verkocht zijn ze op zoek gegaan naar een vakantiewoning en daarbij was Ruud via het zoeken op internet bij Starline Recreatiebouw in Reek uit gekomen. Op advies zijn ze eens gaan kijken op het park Nederheide. Dit park stond hen zodanig aan dat ze besloten om tot de aanschaf van een chalet over te gaan.

Omdat er toen een chalet, dat volledig van zonenergie zou worden voorzien, werd aangeboden hebben ze de firma Starline de opdracht gegeven een dergelijk chalet voor hen te bouwen en hebben ze dat laten plaatsen op de plek waar het chalet nu staat, namelijk op de Dassenburcht 150.

Het erg mooie chalet, waar ze samen best trots op zijn, heeft maar liefst 39 zonnepanelen op het dak. In het chalet zijn 4 accu’s aanwezig waarin de stroom kan worden opgeslagen. Deze stroomvoorziening zorgt er voor dat alles wat maar met stroom te maken heeft kan werken in het chalet. Daarnaast zorgt deze voorziening ook dat er warm water in huis is en dat de vloerverwarming in de woning zijn werk doet.

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

Wij wensen Ruud en Nelleke heel veel fijne uren toe op Landgoed Nederheide

Frans en Marti

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *