Mogen wij u voorstellen aan……

 

 

 

 Leo de Groot en Hanny van der Heijden-van Hirtum

 

Hanny en Leo zijn sinds september 2017 de eigenaars van het chalet Beverdam 313. Sindsdien verblijven ze regelmatig is hun knusse chalet. Hanny en Leo zijn woonachtig in Gemert.

Hanny werd 73 jaar geleden geboren in Vught en maakte deel uit van een gezin van 6 kinderen, te weten 2 jongens en 4 meisjes. Haar vader was destijds stukadoor .

Hanny bezocht na de lagere school de Huishoudschool en ging vervolgens werken op Sparrendaal, gelegen tussen Vught en Helvoirt. Vervolgens is ze gaan werken bij de Edah in Den Bosch al waar ze haar man leerde kennen. Tijdens die werkzaamheden is ze nog de opleiding gezinsverzorgster gaan volgen en behaalde ze dat diploma.

Destijds was haar man bedrijfsleider bij de Edah en vanwege zijn functie werd hij hij op verschillende plaatsen te werk gesteld. Zo verhuisde het gezin onder meer van Den Bosch naar Heerlen en Sint Michielsgestel om uiteindelijk uit te komen in Gemert.

In Gemert is Hanny in de bejaardenzorg terecht gekomen en vervolgens is ze gaan werken in de kliniek Sint Jozefheil in Bakel.

Na 43 jaar getrouwd te zijn geweest overleed haar man in 2010 tijdens het sporten aan een hartstilstand.

Hanny heeft twee dochters en 5 kleinkinderen.

 

Leo werd nu bijna 76 jaar geleden geboren in Nederasselt ( Gelderland). Hij maakte deel uit van een gezin van 9 kinderen, 5 jongens en 4 meisjes. Leo was de derde in de rij van 9.

Na de lagere school volgde Leo een opleiding tot timmerman aan de LTS en hij bekwaamde zich hierna verder in dit beroep door het Leerlingenstelsel te volgen met als gevolg het behalen van het Gezellediploma en daarna nog het  Aannemersdiploma.

Leo moest zijn werkzaamheden als timmerman onderbreken vanwege de militaire dienstplicht. Leo kwam bij de Mariniers en werd uitgezonden naar Nieuw-Guinea en Aruba. Na ruim 2,5 jaar keerde hij weer terug naar Nederland. In die diensttijd had hij mooi de opleidingen “lasser” en “automonteur” met succes kunnen volgen.

Na zijn terugkeer in Nederland is Leo in de bouw gaan werken. In 1965 ging hij in de “beton “ werken en heeft toen meegewerkt aan de bouw van de kerncentrale in Kalkar (Dld).

In 1984 is hij, samen met zijn zwager, als kleine ondernemer een eigen bouwbedrijf begonnen. Dat heeft hij tot drie jaar leden gedaan. Toen overleed zijn zwager en nam de zoon van zijn zwager het bedrijf over. Het werken kan Leo nog niet helemaal achter zich laten want nog regelmatig verleent hij her en der hand en spandiensten.

Leo was 44 jaar getrouwd toen zijn  vrouw in 2010 kwam te overlijden. Leo heeft 1 dochter en 2 kleinkinderen en een achterkleinkind.

 

Hanny en Leo kennen elkaar al vele jaren.  Ze kenden elkaar al toen ze , ieder op zich met hun echtgenoten, er op uit trokken met een camper.

Nadat ze beiden in 2010 hun wederhelft hadden verloren, zijn ze, middels een van de kinderen, nader met elkaar in contact gekomen. Aanvankelijk was het om maar eens even bij te praten over het verleden en het ophalen van mooie verhalen. Maar dat klikte zo goed dat ze besloten om samen maar verder te gaan in het leven. Sindsdien gaan ze samen al vele winters met de camper naar het Öztal in Oostenrijk om daar de wintersport te beleven. Daar komt ieder jaar een grote groep camperaars bij elkaar.

.

Leo is ruim 50 jaar lang bestuurslid geweest van de Motorclub Gemert. Deze vereniging is vorig jaar opgeheven. Zelf heeft Leo gedurende ongeveer 19 jaar op de crossmotor gezeten.

Leo is een oldtimer-verzamelaar geweest. Hij verzamelde zowel oude auto’s als oude motoren. De verzameling heeft hij in de loop van de laatste jaren langzaam maar zeker afgebouwd. Vorig jaar heeft hij zijn laatste oldtimer-motor, een BSA, van de hand gedaan. Leo heeft momenteel nog een oldtimer-auto, namelijk een Mazda MX-5 cabriolet.

 

Hanny heeft als grote hobby dansen. Dat deed ze enorm veel toen haar man nog leefde. Nu danst ze nog wel eens maar vel minder omdat Leo niet zo van dansen houdt. Daarnaast heeft ze ook veel gewandeld, ondermeer vanuit Gemert naar Santiago de Compostella.

Samen spelen ze wel heel graag  jeu-des-boules en zijn ze lid van de Driester in Gemert. Daar spelen ze elke woensdagmiddag  jeu-des-boules.

Ze zijn van plan om straks hier op het park ook mee te doe bij het jeu-des-boules.

Hanny is momenteel herstellende van een knieoperatie ( heeft een nieuwe knie gekregen). Tijdens de operatie heeft ze ook nog eens een longembolie opgelopen maar dat is gelukkig allemaal redelijk goed afgelopen.

Hanny en Leo zijn sinds september 2017 bij elkaar gaan wonen in Gemert. Hanny heeft haar huis verkocht en is ingetrokken bij Leo. Om samen lekker van de natuur en de rust te kunnen genieten heeft Hanny het chalet op de Beverdam gekocht waar ze nu regelmatig verblijven.

Vooral de schoonheid , de rust en de geweldige natuur, heeft hen doen besluiten om tot de koop van het chalet over te gaan.

Minder goed vinden zijn de hobbels in het wegdek, vooral op de Beverdam. Die zijn, zeker in de avonduren, erg gevaarlijk omdat er bijna geen verlichting is waardoor je die die hobbels niet ziet en waardoor je lelijk ten val kunt komen.

 

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

 

Wij wensen Hanny en Leo heel veel fijne uren hier op het park.

Frans Delmee en Marti Hazenberg