De juiste gang/stand van zaken betreffende de glasvezelkabel

Vanwege de wisselende informatie over de eventuele aanleg van de glasvezelkabel heb ik contact opgenomen met Dhr. M. Betlem van Mabib, de organisatie die de aanleg van de glasvezelkabel zal gaan verzorgen.

Om een beter beeld te hebben over het hoe en wat zijn die mededelingen die eerder op De Stippel stonden verwijderd en geldt de onderstaande informatie als de juiste.

Van Dhr. Betlem heb ik de navolgende mededeling per mail ontvangen:

Normaal gesproken ziet Mabib recreatieparken met permanente en/of semi-permanente woningen als 1 adres. Het park moet het achterliggende netwerk dan zelf regelen/laten aanleggen. Vanwege het enthousiasme en de situatie heeft Mabib in overleg met het park afgesproken om een special project op te starten waarbij Mabib, bij voldoende aanmeldingen (50%), toch glasvezel gaat aanleggen naar diegene die zich heeft aangemeld. De adressen die zich niet aanmelden krijgen geen aansluiting en kunnen deze in een later stadium wel aanvragen, maar voor een hogere prijs. 
Belangrijk uitgangspunt is dat het gehele cluster Son & Breugel, Nuenen, Laarbeek en Gemert-Bakel wel de 50% moeten halen. Anders gaat Mabib geen glasvezel aanleggen. Niet in de gemeente en ook niet op het park.
Het aanbod van Mabib is als volgt:
Adres/bewoner/huurder moet zich aanmelden bij een dienstenleverancier voor een abonnement*. Daarbij geeft de bewoner/huurder ook aan dat het glasvezel wil en hoe hij de glasvezel aansluiting wil betalen. Mabib hanteert 2 varianten:
Variant 1: een vastrechtvergoeding van €15,– per maand. Deze is gekoppeld aan het gebruik van de glasvezel op dat adres.
Dat wil dus zeggen dat je zolang je gebruik maakt van de glasvezelkabel per maand € 15,– betaalt. Het vastrecht is gekoppeld aan het abonnement dat je met een provider afsluit.
VOORBEELD: Nadat je bent aangesloten en een abonnement met Caiway hebt afgesloten verkoop je het chalet na een jaar. Dan kun je het abonnement bij Caiway opzeggen en komt daarbij ook het vastrecht van Mabib te vervallen.  
Variant 2: u koopt het vastrecht af door eenmalig € 1815,– te betalen en daarmee hoeft u op dat adres nooit meer voor de glasvezel of het gebruik van de glasvezel te betalen.
Indien u zich nu niet aanmeldt, maar later, dan kan dat, maar zal er een offerte gemaakt worden van de werkelijke kosten met een minimum van 2500€.
U kunt Variant 1 ook later afkopen voor 1815€ ( deze wordt met inflatie gecorrigeerd dus wordt met de jaren iets hoger) Bij verkoop bijvoorbeeld kan het zijn dat de nieuwe koper dit wil afkopen. Dat kan. Of als u na een jaar denkt dat u het nog lang wilt gebruiken, dan kunt u het afkopen.
 
Naast de kosten voor de glasvezel moet u abonnement bij een van de providers kiezen. Voor consumenten leveren nu Caiway en Solcon de diensten. Dit begint altijd met een jaarabonnement. Daarna kunt u per maand opzeggen. Grote verschillen tussen deze 2 providers zijn er niet. Als u meer dan 2 televisies wilt aansluiten dan kunt u beter voor Solcon kiezen. Dat geldt ook als u 2 telefoonnummers van de vaste KPN lijn wilt overzetten. Verder maakt het niet zoveel uit. Caiway begint met een wat goedkoper pakket van 48€ waar Solcon begint met een pakket van 56,76€. Echter levert Solcon dan wel meteen 150MB internet up- en download.
Inschrijfformulieren zijn in het posthuisje gelegd, maar uiteraard kunt u die ook bij “ ElektroVerberkt” ophalen en invullen.
*U kunt zich niet aanmelden bij de service providers Caiway of Solcon via de website. De adressen van het park staan niet in de ” leverstraat systemen ” van deze providers. Het is een apart project waarbij de inschrijfformulieren verzameld moeten worden. Anton Verberkt heeft zich aangemeld als verzamelpunt. En uiteraard kan hij ook nog advies geven of informatie.
Met vriendelijke groeten,


Martijn Betlem
Marketing & Communicatie
————————————————————————————————————-
Ik hoop dat bovenstaande een duidelijk beeld geeft van hetgeen mogelijk is met betrekking tot de glasvezelkabel.
Belangrijk zijn dus twee gegevens:
In het buitengebied van de genoemde gemeenten moet zich 50 % van de daarvoor in aanmerking komende percelen hebben aangemeld voor aanleg van de glasvezelkabel. Als dat aantal bereikt is wordt de glasvezelkabel in de buitengebieden aangelegd.
Als dat inderdaad het geval is dan komt bij ons om de hoek kijken hoeveel chaleteigenaren zich hebben aangemeld. Indien dat 50 % is dan gaat Mabib de glasvezelkabel aanleggen tot in de chalets.
En tot slot: U dient zich voor 1 december 2017 aan te melden via een inschrijfformulier zoals hierboven vermeld staat. Dat formulier moet ondertekend zijn en ingeleverd worden bij Elektro Verberkt te Bakel ( kan ook digitaal worden aangevraagd bij Elektro Verberkt en digitaal worden aangeboden bij Verberkt : e-mailadres info@elektroverberkt.nl )
Marti Hazenberg

2 reacties op “De juiste gang/stand van zaken betreffende de glasvezelkabel

  1. Ik zag in het buitengebied overal vlaggetjes van Mabib met de tekst “ik heb me aangemeld” voor de glasvezelaansluiting. Ook iets voor op t park? Of hangen wij alleen 1 grote vlag uit als ook de chalets worden aangesloten?

Reacties zijn gesloten.