Mogen wij aan U voorstellen………

 

Ingeborg en Peter Wolters,

 

Ingeborg en Peter zijn afkomstig uit en woonachtig in Emmerich ( Duitsland) en hebben de Duitse nationaliteit. Ze kennen elkaar nu bijna 4 jaar.

Peter, is 68 jaar geleden geboren in Hagen ( Sauerland) en komt uit een gezin van twee kinderen. Peter had een broer maar die is, net als zijn ouders, overleden.

Na de lagere school heeft Peter in Duitsland het gymnasium gevolgd en zijn diploma behaald. Daarna is hij kort als koopman gaan werken doch weldra moest hij zijn dienstplicht gaan vervullen bij de luchtmacht in Duitsland. Na zijn militaire dienst is hij bedrijfsleider geworden bij een groot winkelbedrijf in Duitsland. Vervolgens is hij afdelingschef geworden bij de belastingdienst in Duitsland. Op zijn 40e is Peter verhuisd naar Spanje, samen met zijn toenmalige echtgenote. Peter en zijn vrouw hebben twee zonen gekregen en inmiddels is Peter grootvader van twee kleinkinderen. In Spanje overleed zijn vrouw enkele jaren geleden.

Aanvankelijk woonde Peter gedurende drie jaar op Mallorca doch daarna woonde hij gedurende bijna 13 jaar in de Spaanse plaats Torrevieja. In Spanje was hij werkzaam als makelaar terwijl zijn vrouw daar werkte als podologe.

Nadat zijn vrouw was overleden ontmoette hij in een restaurant in Torrevieja op enig moment Ingeborg, die daar toen op vakantie was.  Het toeval wilde dat Ingeborg, net als zijn overleden vrouw, ook als podologe werkzaamheden verrichtte, naast haar werk als ziekenverzorgster.

Ingeborg werd 65 jaar geleden geboren in Emmerich en zij was het enig kind van haar ouders. Na  de lagere school bezocht zij de detailhandelsschool en behaalde daar het diploma. Vervolgens ging ze werken op het kantoor van een bedrijf  in Emmerich dat trottoirtegels produceerde.

Na enkele jaren bij dat bedrijf gewerkt te hebben, werd ze inkoopster bij een sportzaak. Toen ze ongeveer 40 jaar was, ging ze een opleiding tot medisch-ziekenverzorgster volgen. Deze opleiding duurde 4 jaar. Vanaf die tijd is ze tot aan haar vervroegde pensioen, eerder dit jaar, als medisch-ziekenverzorgster werkzaam gebleven bij Caritas in Duitsland.

Ingeborg was in eerste instantie gehuwd met een man met wie ze een dochter heeft gekregen doch dat huwelijk hield niet lang stand. Vervolgens is ze met een Nederlandse man getrouwd van wie ze twee zoons heeft gekregen. Samen met die man heeft Ingeborg ook enkele jaren in Nederland gewoond en is ze de Nederlandse taal machtig geworden. Deze man is echter overleden. Inmiddels is Ingeborg ook oma geworden.

Omdat Ingeborg het wonen in Spanje, zo ver van haar kinderen en kleinkinderen, niet zo zag zitten besloten Peter en Ingrid er op uit te trekken met een camper die ze hadden aangeschaft.

Zo kwamen ze ook eens in Renesse, gelegen  in de provincie Zeeland en daar vonden ze het erg leuk en mooi. Hun plan was toen voor langere tijd in Nederland te verblijven. Ze verkochten de camper en kochten een stacaravan in het Zeeuwse Wolphaartsdijk. Omdat het daar een teveel campinggebeuren was, gingen ze een rustigere omgeving zoeken. Middels zoeken op internet kwamen ze uit bij de firma Starline. Na een bezoek aan dat bedrijf gingen ze eens een kijkje nemen op Landgoed Nederheide.  Bij aankomst op het park stonden ze versteld van de schoonheid en de rust op het park. Ze werden beiden meteen verliefd op het park en de omgeving. Hun  besluit stond vast, daar wilden ze wel een chalet kopen om er hun vrije tijd door te kunnen brengen. Vrij kort daarna waren ze de eigenaars van chalet Dassenburcht 171, het chalet waarvan Theo van Bennekom voorheen eigenaar was.

Ingeborg en Peter hebben het geweldig naar hun zin hier op het park en kennen al aardig wat mensen die ook een chalet hebben op het park.

Ingeborg heeft als hobby’s, paardrijden, wandelen, lezen en reizen . Peter leest  en wandelt  graag ( heeft al drie keer een van de Santiago-routes bewandeld) maar hij houdt vooral van reizen.

Samen hebben ze voor de nabije toekomst nog twee mooie reizen op het programma staan. Eerst een reis naar IJsland en daarna nog een reis naar Caraïbische Eilanden.

Ingeborg en Peter  zijn enorm te spreken  over de geweldige uitstraling van het park.  Ze vinden dat er alles zo verzorgd uitziet.

==========================================

Wij wensen Ingeborg en Peter nog veel fijne vrije uren toe op het park

Marti en Frans

 

 

 

3 reacties op “Mogen wij aan U voorstellen………

 1. Hallo Ingeborg en Peter,
  Ook wij hebben al kennisgemaakt met elkaar .
  Leuk dat jullie hier vertoeven en het hier zo fijn vinden !
  De koffie staat klaar als jullie een keer tijd hebben.
  See you,
  Groetjes, Mariëtte en Hennie 😊

 2. Hallo Ingeborg und Peter,
  Willkommen in unserem Park. Wir haben uns bereits kennengelernt und ich bin sehr zufrieden mit Ihnen als Nachbarn.
  Grüsze, Barbara

Reacties zijn gesloten.