UPDATE GLASVEZEL: WIJ ZIJN OPTIMISTISCH

Na de informatiebijeenkomsten van vorige week over glasvezel in het buitengebied is er veel gebeurd om helderheid te verkrijgen over de mogelijkheden om in ons park over glasvezel faciliteiten te kunnen beschikken. Gebleken is dat er veel interesse is om te kunnen genieten van snel internet en moderne TV- voorzieningen. Bovendien biedt glasvezel- het is al eerder gezegd- talloze andere services die voor ons relevant kunnen zijn.

Intussen zijn twee positieve ontwikkelingen gaande:

Jan Overeem is druk doende om openingen te vinden voor verdere aanleg van glasvezel op het park; dit geldt ook voor het park in Elsendorp. Naast de mogelijkheden die Mabib biedt onderzoekt Jan alternatieve wegen , voor het geval de aanleg niet doorgaat of beperkt blijft tot het receptiegebouw van ons park.

Van Verberkt Elektro, die fungeert als verkoper van de internet en TV-pakketten, is vandaag het bericht ontvangen dat Mabib volgende week beslist of ons park ook wordt meegenomen in de geplande aanleg van bekabeling. Tot dusver was dat niet gepland vanwege het feit dat Nederheide een recreatiepark is.

Bovenstaande betekent dat het belangrijk is om zoveel mogelijk geïnteresseerde medebewoners  aangemeld te krijgen bij de providers. Hoewel daartoe pogingen zijn ondernomen de afgelopen dagen is er nog geen procedure gevonden om de bewoners die momenteel in het buitenland verblijven zich te laten aanmelden. Daarover is contact geweest met Verberkt Electro en Mabib.

We blijven alert op dit punt; als er nieuws is te melden hoort u dat.

Willem Mollemans.

==============================================================

Willem bedankt voor deze informatie en we vernemen graag het vervolg.

Marti en Frans

4 reacties op “UPDATE GLASVEZEL: WIJ ZIJN OPTIMISTISCH

 1. Goed nieuws om te horen. Erg attent dat we zo goed op de hoogte worden gehouden. Dank!
  Het eindelijk zoeken naar een alternatief verhoogt zeker ook de druk op Mabib om een kleine 100 aansluitingen op het park te kunnen “verkopen”. En als het park in Elsendorp ook meedoet…
  Wij hebben via de website van Caiway geprobeerd ons aan te melden maar daar werd het chaletnummer als toevoeging, niet herkend. Dus maar wachten tot we weer in Milheeze zijn.
  Blijft spannend maar spoedig is er een besluit en we horen dat. En we komen dit onderwerp vast ook tegen in het Sinterklaasgedicht

 2. Hallo mede bewoners van Nederheide,

  Dat er glasvezel komt,dat kan voor veel van onze bewoners interessant zijn.
  Maar voor al die mensen die ook een verblijf in het buitenland hebben,zal dat minder zijn.
  Zij gebruiken op het park Canal Digital,en dat doen ze ook in het buitenland,en dus zal de glaskabel niet door hen geïnstalleerd worden,vanwege de dubbele kosten.
  Gr,van Henk Beije chalet 325.

  • Het is maar net waar je voor kiest Henk. Ook in het buitenland zijn er andere mogelijkheden dan Canal Digital ( bv via internet) zodat de kosten dan niet dubbel zijn.

Reacties zijn gesloten.