Mogen wij aan u voorstellen

Pim Stassen

 

Pim , woonachtig in Helmond, is 56 jaar en is geboren in Eindhoven. Hij kwam uit een gezin van drie kinderen, twee jongens en een meisje. Pim zelf heeft twee dochters en drie kleinkinderen.

Pim, die zijn vader maar heel kort gekend heeft, groeide op in Eindhoven waar zijn moeder een bioscoop beheerde. Het filmgebeuren is Pim met de paplepel in gegeven. Immers toen hij 7 jaar jong was deed hij al werkzaamheden als filmoperateur bij zijn moeder.

Na de lagere school en de Mavo ging Pim naar het I.V.A.  ( het Instituut voor de Autohandel) in Driebergen en volgde daar een tweejarige opleiding. Dagelijks reisde hij heen en weer tussen Eindhoven en Driebergen.

Na het behalen van het diploma aan de I.V.A. bleek er nauwelijks of geen werk voor hem te zijn. Immers in die tijd was het ook crisis en lag de autobranche op een laag pitje.

Vanwege de connecties die zijn moeder had kon hij terecht in de bioscoopwereld en werd hij , goed 20 jaar oud, assistent-bedrijfsleider bij Eurocinema te Eindhoven. Vrij kort daarna werd hij binnen dat bedrijf overgeplaatst naar Hilversum en werd hem een woning aangeboden in Amersfoort.

Mede om de dienstplicht te kunnen omzeilen trouwde hij en verhuisde hij samen met zijn vrouw naar Amersfoort.

Daar woonde hij maar even want niet lang daarna werd hij overgeplaatst naar Eurocinema in ’s-Hertogenbosch waar hij werd aangesteld als adjunct bedrijfsleider. Dus was het verhuizen van Amersfoort naar Den Bosch en kreeg hij met zijn vrouw een woning in het gebouw waarin ook de Eurocinema was gevestigd. Daar woonde hij tot hij vader werd van een dochter en de woning te klein was voor een gezin met een kind.

Na twee/drie jaar werd hij mede-bedrijfsleider in een Tennishal in Helmond. Daar heeft hij gewerkt totdat die hal moest sluiten vanwege faillissement.

Zijn volgende werkgever werd de firma Van Hagen-Holland, een bedrijf in autoradio’s. In dat bedrijf werd hij vertegenwoordiger en bezocht de klanten in Zeeland-Utrecht-Brabant en Limburg. Na twee jaar “op de weg gezeten” te hebben werd hij aangesteld als bedrijfsleider intern binnen datzelfde bedrijf.

Vervolgens ging Pim werken bij Manders te Veldhoven, een bedrijf dat auto’s verkocht aan buitenlanders. Lang heeft Pim daar niet gewerkt omdat hij zich niet kon verenigen met de werkwijze binnen dat bedrijf.

Tot slot stapte hij over naar het Automaterialen Piet Heijl in Beek en Donk, een bedrijf in automaterialen. Daar voelde hij zich niet op zijn gemak.

Uiteindelijk ging Pim in Helmond een autopoetsbedrijf beginnen en dat bedrijf heeft hij ruim 11 jaar gehad.

Zijn vrouw startte na enige tijd een internet webwinkel, genaamd “Pooh-shop”. Immers vanuit die webwinkel verkocht zij artikelen van Winnie-de-Pooh. Dat zaakje liep zo goed dat ze uiteindelijk aan de Mierloseweg in Helmond een winkel is begonnen waarin Walt Disney-artikelen werden verkocht.

Naast zijn autopoetsbedrijf werd Pim ook vertegenwoordiger van Kinderkamerdecoraties en heeft hij uiteindelijk zijn autopoetsbedrijf over gedaan aan een vaste medewerker.

Na 32 jaar maakte een echtscheiding een einde aan zijn huwelijk.

Dat ging Pim niet in de koude kleren zitten. Mede voor wat rust en afleiding is Pim toen gaan werken bij automaterialen Het Zuiden in Helmond.

Ondanks alles bleef Pim in de Disney-winkel van zijn vrouw hand en spandiensten verrichten en uiteindelijk is Pim , nu z’n twee jaar geleden, bij zijn ex in dienst getreden en werkt hij in de Disney-winkel aan de Molenstraat 181 te Helmond.

Sinds mei 2016 brengt Pim veel van zijn vrije uren hier op Landgoed Nederheide door. Via een tip van zijn dochter kwam hij eens een keer op dit park kijken en was meteen verzot op het park vanwege de nette uitstraling en de rust. Hij kocht het chalet Beverdam 321 en richtte het chalet nagenoeg helemaal in de Disney-stijl in. Zijn streven is om alles wat in het chalet aanwezig is een connectie te laten hebben met Disney.

Pim heeft als hobby’s auto’s, werken, alles wat met Walt Disney te maken heeft en ook sport. Hij sport immers twee a drie keer per week in een sportschool in Beek en Donk.

Pim vindt het jammer dat er op het park geen mogelijkheid bestaat om afzonderlijk plastic te deponeren.

===================================================

Wij wensen Pim een ontzettend fijne tijd toe op ons park

Marti en Frans

Één reactie op “Mogen wij aan u voorstellen

  1. Welkom op Nederheide
    Groetjes Jan Coppes en Harry Op den Camp
    Beverdam 350

Reacties zijn gesloten.