Feestelijke heropening van het TBC-huisje

Op Bospark Bakel is vandaag het gerenoveerde TBC-huisje feestelijk heropend .
Door een gift van de Golfbaan De Stippelberg werd het mogelijk gemaakt om het TBC- huisje te renoveren. Dat was hoognodig, immers door verrotting was het huisje in slechte staat komen te verkeren.
Dankzij een cheque van € 1500,00 was men in staat om het nodige materiaal voor de renovatie aan te schaffen.
Door twee vrijwilligers  is het TBC-huisje in de oude glorie hersteld.
Erik Huijgevoort en Marti Hazenberg van ons park hebben deze klus geklaard en het ziet er weer piekfijn uit!
De manager van de Golfbaan De Stippelberg, Jeroen van Triest, benadrukte nog eens dat ook zij vonden dat het TBC huisje bewaard moest blijven voor het Bospark Bakel, reden waarom men vorig jaar besloten had om dit project financieel te steunen.
De arts Henri Plaggen, tevens lid van de Raad van Bestuur van de Zorgboog, gaf nog een uitleg over wat TBC vroeger inhield maar wat dit, wereldwijd gezien, ook vandaag de dag nog betekent. Hij was zichtbaar verheugd met het initiatief van de werkgroep Bospark Bakel om het huisje te kunnen behouden voor dit terrein.
Hierna was het de beurt aan oud-TBC-patient Harrie Relou. Hij mocht als oud-patient het TBC officieel heropenen door het doorknippen van het feestelijke lint.
Tot slot werd er door de aanwezigen een toast uitgebracht op het gerenoveerde TBC-huisje maar ook op de werkgroep Bospark Bakel ,de vrijwilligers die de renovatie op zich hadden genomen en alle aanwezigen.
Bospark Bakel is vrij toegankelijk, leuk om daar eens te gaan wandelen. Er is een spoorbaan, vlindertuin en een kapelletje, waar men een kaarsje kan opsteken. Je kunt Bospark Bakel binnen gaan aan de kant van de Jan de Witkliniek maar ook bij de eerste rotonde in Bakel, komende uit de richting Milheeze, waar de richtingaanwijzer staat met daarop vermeld Sint Jozefheil.
Frans Delmee

Deze diashow vereist JavaScript.