TBC-huisje

Opening gerenoveerd TBC-huisje op Landgoed Bakel

 

In september 2016 kreeg de werkgroep Bospark Bakel een waardecheque t.w.v. € 1.500,- van Golfbaan De Stippelberg voor het opknappen van het TBC-huisje om zodoende dit cultureel erfgoed ook voor de toekomst te bewaren. Dankzij deze gulle bijdrage van Golfbaan De Stippelberg, bijeengebracht door leden en genodigden, hebben we geen concessies hoeven doen v.w.b. de kwaliteit van het hout en de verf. De inrichting van het huisje is grotendeels hetzelfde gebleven.

Tuberculose (TBC): een ziekte die vandaag de dag weinig meer voorkomt en die nauwelijks nog dodelijk is zoals nog maar een halve eeuw geleden. In het jaar 1900 stierven er jaarlijks ongeveer 10.000 mensen aan tuberculose; relatief gezien was dat ongeveer driemaal de huidige sterfte aan longkanker!

 

Door omstandigheden heeft het langer geduurd dan verwacht om deze renovatie uit te voeren. Bijna een jaar na ontvangst van de waardecheque zal het gerenoveerde TBC-huisje worden geopend en wel op 7 september a.s. om 10.30 uur. Dit zal worden gedaan door een voormalige TBC-patiënt van het sanatorium St. Jozefsheil, samen met een vertegenwoordiging van Golfbaan De Stippelberg en een lid van de Raad van Bestuur van De Zorgboog.


Leuk om te vermelden is dat de renovatie van dit TBC-huisje is uitgevoerd door twee vrijwilligers, namelijk Erik Huijgevoort en Marti Hazenberg van ons park.


 

 

Iedereen is van harte welkom.

Leden van de werkgroep zullen de aanwezigen iets te drinken aanbieden.

Landgoed Bakel, een prachtig openbaar toegankelijk bosgebied met gevarieerde en interessante plekjes… voor elk-wat-wils.

3 reacties op “TBC-huisje

  1. De werkgroep Bospark Bakel is ook bijzonder blij met de hulp van onze ‘buren’
    Bedankt mannen!

Reacties zijn gesloten.