Mogen wij aan U voorstellen…..

Hedwig en Arie Hofmans

Arie en Hedwig zijn de trotse eigenaars van het nieuwe eco-chalet dat staat op Dassenburcht 180 en verblijven sinds het voorjaar regelmatig in hun mooie chalet.

Arie en Hedwig wonen in Bakel. Arie is daar 59 jaar geleden geboren en kwam uit een gezin van drie kinderen, teweten twee jongens en een meisje. Hedwig werd, nu bijna 60 jaar geleden, in Helmond geboren maar kwam eveneens uit een gezin van drie kinderen, teweten twee meisjes en een jongen.

Arie en Hedwig hebben elkaar leren kennen in het uitgaansleven in Bakel en wel in ´t Kelderke. In 1980 zijn ze getrouwd en wonen sindsdien in Bakel . Arie en Hedwig hebben geen kinderen.

Arie is na de lagere school naar de LTS gegaan waar hij werd opgeleid tot timmerman. Vrij vlot kwam hij tot de ontdekking dat  tegelzetter een veel leuker vak voor hem was. Hij werd verzot op het zetten van tegels toen een tegelzetter bij zijn ouders de badkamer aan het betegelen was. Daarom besloot Arie ook maar de opleiding tot tegelzetter te gaan volgen waarna hij gedurende ongeveer 20 jaar dit beroep uitoefende. Hij deed dat bij tegelzetbedrijf Kandelaars uit Helmond.

Omdat hij last kreeg van zijn knieën en hij de mogelijkheid had een op dat moment niet al te best draaiend benzinestation over te nemen in Bakel, stopte hij als tegelzetter en kochten zij dat benzinestation. Dat was het huidige Tinq-benzinestation op de Bergstraat in Bakel.

Arie en Hedwig bouwden dat benzinestation weer op tot een goed lopende pomp. Bij het benzinestation zat ook een bedrijf dat zonnehemels verhuurde. Omdat het benzinestation goed was gaan lopen konden ze na vijf jaar ook dat bedrijf van de zonnebanken/hemels over nemen.

Dat legde hen geen windeieren, immers ze bouwden samen dat bedrijf uit tot een bedrijf dat ruim 300 zonnehemels verhuurde. Een jaar of drie na het overnemen van dat laatste bedrijf kochten ze op de hoek bij de rotonde een pand waarin ze het Zonnecentrum Bakel opende. Naast zonnehemels werden in die tijd ook sauna’s populair en schaften veel mensen een sauna aan bij huis. Arie dook daar ook op in en  verkocht vervolgens op maat gemaakte sauna’s. De sauna werd dan geheel in de woning gemaakt en aangepast naar de situatie ter plaatse. Dit door heel Nederland.

Sinds het begin van deze eeuw, zeg maar vanaf 2000, zijn Arie en Hedwig het een beetje rustiger aan gaan doen en hebben ze langzaam maar zeker hun werkzame leven afgebouwd.

Hedwig heeft na de lagere school de Mavo-opleiding gevolgd in Helmond waarna ze gedurende ruim 20 jaar als transportplanner werkte bij UTD-mengvoeders te Helmond. Dat deed ze aanvankelijk naast de werkzaamheden in hun benzinestation en hun zonnehemels-bedrijf. Echter toen ze het benzinestation gingen verhuren en het Zonnecentrum Bakel openden stopte Hedwig met het werken bij UTD en ging ze volledig met haar man in hun zaak werken.

Inmiddels hebben ze de panden waarin het Tinq-benzinestation is gevestigd en het daarachter gelegen autobedrijf verhuurd.

Arie en Hedwig hebben nagenoeg dezelfde hobby’s welke ze dan ook zoveel mogelijk samen beoefenen. Naast het erop uit trekken met hun Camper en het motorrijden zijn ze ook lid van de tennisvereniging TV Millus te Milheeze. Volgens hen is dat een erg leuke vereniging waar men tegen een vergoeding van slechts € 80,00 per jaar lid kan worden. Omdat ook de vergrijzing in Milheeze toeneemt en het aantal jeugdleden drastisch afneemt is deze vereniging dan ook naarstig op zoek naar nieuwe leden. Arie en Hedwig zouden het dan ook leuk vinden als andere chaleteigenaren, die graag tennissen, lid zouden worden van TV Millus.

Diezelfde oproep doen ze ook voor de Bridgeclub Milheeze, die twee keer per week in de Weijerij een bridge-dag organiseert, te weten op de maandagavond en op de donderdagmiddag. Dus iemand die graag bridge speelt is daar van harte welkom.

Het bewandelen van lange afstandswandelpaden behoort ook tot hun hobby’s. Zo hebben ze inmiddels het bekende Pieterpad en het Trekvogelpad bewandeld. Ook diverse paden in het buitenland.

Omdat Arie en Hedwig op een gegeven moment alle drukte van het leven in Bakel een beetje wilden ontlopen zijn ze veel reizen gaan maken met hun camper. Ze reisden nagenoeg heel Europa door, zeg maar van Noorwegen tot en met Griekenland-Turkije, Spanje enz.

Toen ze, tijdens de open dag vorig jaar, een kijkje waren komen nemen op het park en ze vervolgens in gesprek raakten met Jan Overeem, besloten ze om een chalet te kopen. Ze wilden aanvankelijk een bestaand dubbel chalet kopen maar op dat moment waren er geen geschikte dubbel chalets te koop. Dus zijn ze over gegaan tot de aankoop van hun huidige, nieuw type chalet, het zogenaamde Eco-chalet. Toen ze daarvan het ontwerp te zien kregen sprak hun dat enorm aan.

Ofschoon het nog even wennen is voor Arie en Hedwig voelen ze zich toch al aardig thuis op het park en brengen ze graag een gedeelte van hun vrije tijd hier door.

Arie mist op het park wel een direct-aanspreekpunt of een soort vereniging van chaleteigenaren om zich voordoende problemen vlot te kunnen bespreken en of te kijken wat de beste oplossing voor iets zou kunnen zijn.

Daarnaast zijn beiden verwonderd over het feit dat men hier met plastic-afval moet gaan sjouwen buiten het park om dat verwijderd te kunnen krijgen. Het zou toch mogelijk moeten zijn om het plastic, net zoals het andere afval, centraal te kunnen deponeren.

========

Wij wensen Hedwig en Arie heel veel fijne vrije tijd hier op het park

Marti en Frans

4 reacties op “Mogen wij aan U voorstellen…..

 1. Welkom Hedwig en Arie op Nederheide.
  Het gaat jullie zeker lukken hier op het park .
  Vele fijne jaren hier en vooral veel genieten.

 2. Ik ben het volledig eens met het oprichten van een vereniging van chalet eigenaren.

 3. Welkom Hedwig en Arie op ons mooie park.
  Ik heb met jullie reeds mogen kennis maken en kan nu al zeggen dat jullie hele fijne overburen zijn. Heel veel plezier op ons park en Arie het went best wel snel.
  Barbara (172)

Reacties zijn gesloten.