Mogen wij aan u voorstellen…..

 

Erik en Anky Huigevoort

 

Anky en Erik zijn sinds maart van dit jaar de trotse eigenaars van het chalet Dassenburcht 122. Anky en Erik hebben elkaar in 1976 ontmoet, zijn al 35 jaar getrouwd en hebben twee kinderen, een dochter van 31 jaar en een zoon van 28.

Anky en Erik zijn woonachtig in ’s-Hertogenbosch.

Erik is in 1959 geboren te Vught en is afkomstig uit een gezin van 4 kinderen waarvan hij de jongste is. Anky is in 1961 geboren te ’s-Hertogenbosch en is eveneens afkomstig uit een gezin van vier kinderen, waarvan zij de derde in de rij is.

Erik is na de lagere school naar de LTS gegaan waar hij bouwkunde/timmeren leerde. Vervolgens is hij ook elektrotechniek gaan studeren. Maar zijn studie werd naar de achtergrond verdreven vanwege zijn fanatieke sportbezigheden.

Toen hij ongeveer 18 jaar was bleek hij goede bokscapaciteiten te bezitten en wijdde hij veel tijd aan het boksen. Erik kwam uit in de lichtwelter-klasse en wist daarin toch aardige successen  te behalen. Zo werd hij twee keer Nederlands kampioen in die klasse. Erik nam in 1981 deel aan de Europese kampioenschappen in Finland. Hij stelde toen het behalen van een gouden plak als doel. Indien hij dat doel zou behalen zou hij profbokser worden. Maar omdat hij daar de derde plaats behaalde besloot hij om amateurbokser te blijven.

Op zijn 24e nam Erik zijn studie weer op en ging zijn opleiding verder vervolgen op de MTS en HTS waarna hij ook nog zijn aannemerspapieren haalde.

Toen hij 33 was begon hij zijn eigen Aannemersbedrijf HBS ( Huigevoort Bouw Service) dat gevestigd werd in Sint-Michielsgestel. Erik heeft dit bedrijf, waarbij hij 10 tot 12 personeelsleden had, tot eind vorig jaar gerund. Na 40 jaar werken vond hij het tijd worden om het wat rustiger aan te gaan doen en daarom verkocht hij zijn bedrijf.

Anky is na de lagere school naar de Lagere Detailhandelsschool gegaan, heeft haar Middenstandsdiploma gehaald en volgde vervolgens nog gedurende twee jaar een Inas-opleiding. Toen ze 18 was ging ze als voedingsassistente werken in het Carolus Ziekenhuis te Den Bosch. Vrij vlot kwam ze tot de ontdekking dat dit toch niet het werk was dat ze zo graag wilde verrichten. Ze stapte na twee jaar over naar een heel andere functie, namelijk telefoniste-receptioniste bij een Assurantiekantoor in Den Bosch. Dit werk heeft ze verricht totdat haar dochter werd geboren. Toen stopte ze met werken en ging de taak van huisvrouw/moeder op zich nemen.

Naast het zijn van huisvrouw/moeder ging ze ook meewerken in de zaak van haar man Erik. Ze verzorgde de gehele administratie van het bedrijf.

Toen hun zoon groot genoeg was, is Anky in de schoonmaakwereld terecht gekomen en is ze als ambulant objectleidster gaan werken bij een schoonmaakbedrijf in Eindhoven. Dit werk heeft ze gedurende 10 jaar gedaan in de regio Eindhoven en Den Bosch.

Ongeveer 5 jaar geleden is Anky, samen met een vriendin, een Kringloopwinkel begonnen in Vught. Die winkel heeft ze tot een maand geleden nog gerund en per 1 oktober a.s. is de winkel helemaal opgeheven. Omdat Erik zijn zaak aan de kant had gedaan besloot ook Anky om het wat rustiger aan te gaan doen en meer te gaan genieten van de vrije tijd.

Het is voor Erik altijd een droom geweest om te emigreren naar Cyprus. Tijdens hun 1e vakantie (in 1984) naar dit mooie land is er een vriendschapsband ontstaan die tot begin dit jaar heeft geduurd. Helaas is afgelopen januari hun Cypriotische vriend overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeluk.

Omdat Anky het wonen op Cyprus niet zag zitten hebben ze samen besloten een middenweg te gaan bewandelen. Ze verkochten het bedrijf met woning in Sint-Michielsgestel en zijn in Den Bosch gaan wonen met als doel veel vrije tijd door te brengen op een recreatiepark.

Middels internet zijn ze naar diverse parken gaan kijken. Op enig moment zagen ze op internet het chalet te koop staan waarvan ze nu de eigenaars zijn. Daar werden ze meteen verliefd op en besloten om het chalet te gaan bekijken. Na een eerste bezichtiging van buiten werd er een afspraak gemaakt met Jan Overeem en de toenmalige eigenaars Marian en Kees de Graaf. Na eenmaal de binnenzijde gezien te hebben, stond hun besluit vast en zijn ze over gegaan tot de aankoop van het chalet. De uitstraling van het gehele park en de kwaliteit van de chalets heeft hen zeker doen besluiten om tot de koop over te gaan.

Buiten het boksen dat Erik vroeger heeft gedaan, heeft hij zijn conditie ook op peil gehouden met wielrennen. Daarnaast heeft hij ook nog aan diepzeeduiken gedaan.

Anky vindt het fijn om te gaan zwemmen in het zwembad van de natuurpoort, ze vindt wandelen fijn en heeft sinds kort ook een elektrische fiets waarmee ze graag wat fietstochtjes wil gaan rijden.

Anky en Erik voelen zich goed thuis op het park en genieten van de schoonheid en de rust op het park.

Erik vind het jammer dat sommige mensen zich niet aan de snelheid houden zoals die op het park hoort te zijn. Zo nu en dan ziet hij auto’s over het park rijden met een snelheid die doet denken aan een snelweg.

Anky zou graag zien dat er een mogelijkheid was op het park om plastic afval kwijt te kunnen omdat deze mogelijkheid er helaas (nog) niet is.

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

Wij wensen Erik en Anky ontzettend veel fijne vrije tijd toe op het park.

Marti en Frans

 

 

 

Één reactie op “Mogen wij aan u voorstellen…..

  1. Erik en Anky,
    Welkom op ons mooie park Nederheide en geniet er van.
    Groetjes
    Barbara (172)

Reacties zijn gesloten.