ONTDEK SLOVENIË ( vervolg)

In 2016 stond er een artikel op de Stippel waarin de bouw van een woning in Slovenië werd weer gegeven. Deze woning werd gebouwd door Huberthie en Franklin van Driel, eigenaars van het chalet Dassenburcht 112 ( zie ons bericht van 5 maart 2016 met de titel “ontdek Slovenië”).

Inmiddels is deze woning gereed en wordt deze bewoond door Huberthie en Franklin. Echter gedurende de tijd dat ze tijdelijk op het Landgoed Nederheide verblijven verhuren ze een gedeelte van hun woning aan geïnteresseerden.

Wij hadden het voorrecht om als eersten van Landgoed Nederheide die woning voor twee weken te huren.

Op 16/17 juni van dit jaar zijn wij naar Gradenc in Slovenië vertrokken. Gradenc is een dorpje  dat deel uit maakt van de gemeente Zuzemberk.  Deze gemeente ligt op bijna 1200 km verwijderd van Milheeze. Je vindt deze gemeente op de kaart van Slovenië iets ten zuid-oosten van de hoofdstad Ljubljana .

Op 17 juni zijn wij enorm hartelijk ontvangen door Huberthie en Franklin. Diezelfde dag hebben we ook kennis gemaakt met de dochter van Huberthie en Franklin die al een aantal jaren woonachtig is in Gradenc, samen met haar man en haar twee kinderen.

Op 18 juni zijn Huberthie en Franklin naar Milheeze vertrokken en hebben wij twee weken in hun schitterende woning verbleven.

De woning bestaat uit drie woonlagen. In de onderste woonlaag is het privé gedeelte van Huberthie en Franklin gevestigd. Op de tweede woonlaag  zijn de woonkamer met keuken en het toilet gelegen met grenzend aan de voorzijde van de kamer een ruim balkon.

Op de derde woonlaag is een ruime slaapkamer gelegen met aangrenzend een mooie badkamer.

Zowel de tweede als derde woonlaag staan ter beschikking van de gasten tijdens hun verblijf in die woning.

Op de tweede woonlaag is bovendien naast de woning ook nog eens een ruim terras aanwezig.

De woning ligt tegen de zuidelijke helling van een heuvel/berg en vanaf die plaats heb je een schitterend uitzicht over het lager gelegen dorpje Gradenc en de heuvels/bergen aan de andere zijde van het dal waarin het dorpje  is gelegen.

Gradenc ligt ongeveer 5 kilometer van het dorp Zuzemberk. In dat dorp is een mooi kasteel gelegen en is er een dorpsplein waaraan een tweetal bars-restaurants, een supermarkt en een bakkerij is gelegen. Het dorp ligt aan de rivier de Krka waar je naar toe kunt gaan om afkoeling te zoeken.

Iets verderop is de wat grotere plaats Novo Mesto gelegen. Daar vind je volop winkels en supermarkten.  In Novo Mesto staat de Adriafabriek waar Adria-caravans en campers worden vervaardigd. Ook staat er een fabriek van Renault waar onder meer de Renault-Clio wordt geproduceerd.

Ongeveer 50 kilometer  in noordelijke richting ligt de hoofdstad Ljubljana. Een erg mooie stad met veel bedrijvigheid. Ook daar is een mooi kasteel, zijn er diverse musea en theaters en ook zijn er erg veel goede restaurants en terrassen aanwezig.

Op vrijdag is er in het centrum een grote markt met daarbij een zogenaamde “Open Keuken”. Daar is een grote hoeveelheid aan stands waar je eten en drinken kunt kopen uit diverse landen. Als je daar rondwandelt dan loopt het water je zo in je mond vanwege allerlei lekkere bakgeuren die je tegemoet komen.

Wij hebben enorm genoten van de erg mooie woning die ons ter beschikking stond maar vooral ook van de rust die daar heerst. Daarnaast kun je er volop genieten van de natuur, zowel wandelend als fietsend. Er zijn tal van wandelmogelijkheden en ook mooie fietsroutes zijn er, waarbij je toch wel een fiets met minimaal 10 versnellingen nodig zult hebben vanwege het glooiend landschap.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het huren van deze woning dan kun je contact opnemen met Huberthie en Franklin van Driel ( telefoon 06 1515 5116) of middels e-mail ( franklinvandriel@gmail.com).

 

Voor ervaringstips kun je terecht bij ons,  tel. 06-36566784 of middels een e-mail naar itram1312@gmail.com

 

Femie en Marti Hazenberg

Deze diashow vereist JavaScript.