Vrijwilligers gevraagd…!

Zoals we enige tijd geleden al een keer hebben gemeld heeft Stichting De Groene Heerlijckheid op het perceel achter het posthuisje op Landgoed Nederheide in samenwerking en overleg met de eigenaar ( Jan Overeem) in 2017 al voor de vijfde keer met stuifmeel- en nectarrijke bloemen en diverse soorten zomergranen ten behoeve van de biodiversiteit ingezaaid.

Dit jaar is het grote perceel van ruim 2,5 hectare op 4  verschillende wijze bewerkt en ingezaaid om daarmee alle soorten insecten, vlinders, reptielen, en andere diertjes en allerlei soorten vogels, roofvogels zoals uilen valken enz., een kans te geven door de aanwezigheid van een voedselbron. Daarnaast ook om de verschillende soorten bloemen en planten ruimte te geven zich verder te ontwikkelen ten behoeve van de biodiversiteit. 

De Groene Heerlijckheid wil nu graag de aanwezigheid van diverse planten en bloemen maar ook de aanwezigheid van insecten, vlinders, diertjes, reptielen, alle soorten vogels op dit perceel waarnemen en vastleggen

Wellicht hebben chaleteigenaren op het Landgoed Nederheide interesse of zijn ze mogelijk deskundig en heeft men tijd om samen met twee leden van de werkgroep “uitvoering” van de Groene Heerlijckheid het perceel te bekijken en te bestuderen wat er op, in en boven het perceel leeft aan bloemen , planten, insecten, vlinders, diertjes, reptielen en alle soorten (roof)vogels en uilen.

 Met de rapportages kunnen we vervolgens het een en ander gaan monitoren.

Wat zou het mooi en goed zijn als een of meer chaleteigenaren van Landgoed Nederheide en mensen van de werkgroep “uitvoering” van De Groene Heerlijckheid hier een samenwerking zouden kunnen gaan ontplooien.

 Mocht een en ander niet duidelijk zijn, willen we dat samen met de twee vrijwilligers van de DGH graag nader mondeling toelichten.

Indien U hierin geïnteresseerd bent dan kunt U contact opnemen met

Stichting De Groene Heerlijckheid
www.degroeneheerlijckheid.nl
Telefoon 📞 06-42596625