Mogen wij aan U voorstellen…….

Mogen wij aan U voorstellen……….

Koosje en Jan Daamen

 

Koosje en Jan Daamen zijn de trotse eigenaars van chalet Dassenburcht 105. In oktober van het vorig jaar hebben ze dat chalet over genomen van Wil en Theo den Engelsman.

Jan werd geboren in 1938 in Eindhoven. Hij maakte deel uit van een gezin van 7 kinderen, waarvan hij de enige jongen was.

Na de lagere school ging Jan naar de HBS doch wist na enkele jaren dat studeren niet zijn voorkeur had.

Na enige aarzeling koos hij voor het slagersvak .

Na de nodige opleidingen en stageadressen ging hij in de slagerij van zijn vader werken die hij samen met zijn vrouw Koosje na een jaar in 1963 overnam.

In 1969 deed zich de mogelijkheid voor een filiaal in Winkelcentrum Woensel te starten wat al snel de hoofdvestiging werd.

Koosje is eveneens in 1938 te Eindhoven geboren. Zij was de oudste van een gezin van 7 kinderen, bestaande uit 4 meisjes en drie jongens. Koosje woonde op de boerderij van haar ouders:  Omdat  ze de oudste was van het gezin lag het voor de hand dat ze na de lagere school thuis zou gaan werken. Maar op advies van een zuster van de lagere school mocht Koosje van haar ouders toch verder leren en volgde ze de MULO-opleiding . Na het behalen van het MULO-diploma is ze gedurende anderhalf jaar gaan werken op de toenmalige Boerenleenbank ( thans Rabobank).

In die tijd kwam regelmatig de plaatselijke notaris bij hen op de boerderij zijn fiets plaatsen als hij in de omgeving ging jagen. Koosje informeerde bij hem of hij mogelijk werk voor haar had omdat het haar wel leuk leek om op een notariskantoor te werken.  Dat resulteerde in een baan bij deze notaris welke ze zesenhalf jaar vervulde  tot aan haar huwelijk met Jan.

Jan en Koosje leerden elkaar in 1959 kennen op een zeilweekend op de Loosdrechtse Plassen samen met een dienstvriend van Jan. Een relatie van Jan en haar vriendin Koosje gingen ook mee. Het begin van een romance voor altijd.

In 1962 zijn Koosje en Jan getrouwd en hebben drie kinderen gekregen: een dochter en twee zoons. Ook hebben ze inmiddels 5 kleinkinderen.

De slagerij hebben ze tot 1995 gehad. Toen werd het tijd om het wat rustiger aan te gaan doen en nog meer te gaan genieten van het leven. De zaak werd overgedragen aan een medewerker die momenteel de zaak nog steeds runt onder de naam Keurslagerij Jan Daamen.

Jan en Koosje zijn in België gaan wonen. Na 17 gelukkige jaren zijn zij vanwege hun kleinkinderen teruggekeerd en in het mooie Helmondse Brandevoort gaan wonen.

Maar Koosje en Jan wilden toch nog meer van de natuur en hun vrije tijd gaan genieten. Reden waarom ze gingen kijken naar de mogelijkheid van een “tweede huisje”

Dat leidde uiteindelijk tot de keuze van een schitterend chalet op Nederheide: Dassenburcht 105,overgenomen van de familie Den Engelsman.

Zowel Koosje als Jan hebben in het verleden aan sport gedaan , zoals golven  en tennissen. Maar ondermeer vanwege rugproblemen van Jan zijn die sporten op de achtergrond geraakt. Kaarten vinden ze nog wel een leuke hobby en spelen ze graag het echte Brabantse kaartspel “Rikken”.

Koosje en Jan zijn voornamelijk gedurende de weekends ( van donderdag tot en met zondag) aanwezig in hun mooie chalet, alwaar ze het erg naar hun zin hebben.

———————————————————————

Wij wensen Koosje en Jan heel veel goede weekends toe op Landgoed Nederheide.

Marti en Frans