De (S)tippelaars on tour……..

Maar liefst 20 (S)tippelaars vertrokken op woensdagmorgen 24 mei met de trein vanuit Deurne naar Maastricht. Dankzij het feit dat we gebruik konden maken van twee groepen van 10 personen kon er voort slechts € 7,00 per persoon gereisd worden met de NS. Dat alles vanwege de groepskorting welke de NS momenteel ( nog) heeft.

In Maastricht aangekomen werd de NS -wandelroute meteen gevolgd vanaf het station Maastricht in de richting van het centrum van deze bourgondische stad. Op het Onze Lieve Vrouwplein aangekomen was het tijd voor een lekker bakje koffie/thee op een van de grote terrassen op dat gezellige plein.

Vervolgens werd in één groep naar de Sint Pietersberg gewandeld. Bij restaurant “Chalet Bergrust” was een tafel gereserveerd voor de lunch.

Hierna werd onze gezamenlijke tocht nog even verder vervolgd. Op de flanken van de Mergelgroeve werd het gezelschap opgedeeld in twee groepen. De eerste groep ging de 9 km route volgen terwijl de tweede groep iets verder doorliep om een tocht van 14 km af te leggen.

De 14 km route leidde vanaf de Sint Pietersberg naar het Belgische Kanne en verder naar het Kasteel Neercanne, dat dan weer net aan de Nederlandse zijde van de grens is gelegen.

In het Jekerdal ( genoemd naar het daar stromende riviertje de Jeker) kwamen beide groepen weer bij elkaar en werd er weer gezamenlijk naar Maastricht gewandeld. Maar voordat we het station bereikten was het nog even tijd om wat fris te nuttigen op een terras.

Terug in Deurne is het hele gezelschap nog gezellig gaan genieten van een lekkere maaltijd bij het Grieks restaurant Rhodos.

Mede dankzij het erg mooie weer maar vooral vanwege de erg goede stemming onder de deelnemers is het een schitterende dag geworden die voor herhaling vatbaar is.

Deze diashow vereist JavaScript.

3 reacties op “De (S)tippelaars on tour……..

 1. een hele mooie en fijne dag ; dank en complimenten voor de organisatoren

 2. Jullie hebben een gezellige dag gehad zien we.
  Jammer dat we er niet bij konden zijn.
  Misschien lukt het een volgende keer wel.
  Maar….. al een week lang 30 graden in de Provence is ook niet verkeerd 😃.
  Groetjes
  Arie en Loes van der Wel

Reacties zijn gesloten.