SNELHEID

Het zal bij jullie allemaal wel bekend zijn dat ons land sinds vorig jaar een wereldberoemde autoracer heeft, te weten Max Verstappen.

Max, een erg sympathieke Limburger, heeft het racen met de paplepel naar binnen gekregen. Maar ook Max kent zijn regeltjes en als hij niet op de racebaan zit houdt hij zich goed aan de maximaal toegestane snelheden. Deels om bekeuringen te voorkomen maar vooral op grond van verkeersveiligheid.

Welnu, dat laatste is natuurlijk het belangrijkste. Veiligheid maar ook rust in het verkeer voorkomt veel ergernis en narigheid.

En zo zou het ook bij ons op het park moeten zijn. Laten we voorop stellen dat de overgrote meerderheid van de vaste parkgasten zich redelijk tot goed houdt aan de maximale snelheid van 5 km per uur. Immers deze snelheidsbeperking staat aangegeven aan het begin van het park. Bovendien wordt middels een bord met tekst dat nog eens aangegeven op de slagboom bij de entree van het park.

Nu is 5 km per uur een moeilijk te meten snelheid maar je kunt dat ook vertalen als stapvoets. Dus in de eerste of tweede versnelling rijden en dan nauwelijks of geen gas geven. Dan bereik je dat je ongeveer stapvoets rijdt.

Het is erg jammer dat er desondanks mensen zijn die zich daar niet aan houden. Dit komt de rust maar ook de verkeersveiligheid op het park niet ten goede.

Beste mensen, laten we ons nu toch houden aan die geringe snelheid. Wat zou het schelen in tijd?? Een , twee, drie, seconden,vooruit een halve minuut dat we of later terug zijn bij het chalet dan wel op de plaats van bestemming elders.

En laat in ieder geval je bezoekers, die hier op het park toch met hun auto kunnen rijden, weten dat er stapvoets gereden moet worden. Dat moet toch mogelijk zijn.

Als we ons daar allemaal aan houden dan is het wellicht niet nodig dat de directie van het park straks snelheidsbeperkende maatregelen gaat treffen, zoals het aanbrengen van drempels.

Dit is een vriendelijk doch dringend verzoek van vele parkgasten !!!!!!!!!!!!!!

Marti

Één reactie op “SNELHEID

  1. Helemaal mee eens Marti en goed dat daar aandacht voor is. Onze parkwegen zijn niet gemaakt voor hogere snelheden. Hopelijk dat het navolging krijgt.
    Duimpje.

Reacties zijn gesloten.