Ook een mooie vogel

Van Ans Joosten ontvingen weer drie foto’s van een mooie vogel, namelijk van de Putter ( ook wel Distelvink genaamd). Dit mooie vogeltje is dit jaar al op verschillende plekken op het park waargenomen.

De Putter behoort tot de vinkensoort en dat is ondermeer te zien aan zijn vinkensnavel.

Ans bedankt dat je dit met ons wilt delen.

3 reacties op “Ook een mooie vogel

  1. Ohhh wat een mooie vogel. Ik kan me niet meer herinneren hoe deze vogel eruit zag hoor, maar mijn vader had vroeger 2 putters in zijn volière. Met zebravinken, japanse nachtegalen en nog wel meer. Ik weet niet of dat toen wel of niet legaal was, staat me iets van bij van niet. Maar ja, dat is wel 50 jaar geleden of zo.
    En toen kwam er een rat.. die al die vogeltjes opat.. 🙁

    • De zebravinken en japanse nachtegalen waren legaal aanwezig in de volière van je vader, Trees. Het zijn namelijk uitheemse vogelsoorten. Met de putter was dat anders. Dat is een inheemse vogel, een zogenaamde kooivogel ( zo genoemd in de Vogelwet van die tijd). Kooivogels, zoals de vink, putter,sijs,groenling en geelgors waren vogels die wel in een kooi mochten zitten maar die niet gevangen mochten worden. Hoe kwamen ze dan toch in die kooi?? Nou eenvoudig, het deurtje open zetten en dan vliegen ze er wel in………dat was tenminste het verhaal/excuus van een echte vogelaar.Vandaag de dag mag je ze alleen in een kooi hebben als je kunt aantonen dat ze in ballingschap ( in een kooi dus) zijn uitgebroed. Ze moeten dan voorzien zijn van een ring aan de poot en dat kan alleen kort nadat ze uit het ei zijn gekomen. Dus als je nu een putter in je kooi/volière hebt die niet geringd is, dan is dat strafbaar.

Reacties zijn gesloten.