DE UIT-TIPS ZIJN ER WEER

 

Met ingang van deze week zullen we zoveel mogelijk weekend-uit-tips voor iedereen verzorgen. De evenementen welke in de omgeving plaatsvinden en waar geen of zeer weinig entreekosten voor worden gevraagd zullen we op De Stippel plaatsen.

Voor het komend weekend hebben we twee grote evenementen voor U die beide op dezelfde dag en nagenoeg op hetzelfde tijdstip plaatsvinden in het centrum van Gemert. Dat is een jaarlijks terugkerend en erg goed bezocht evenement.

Historische optocht van Boerenbondsmuseum Gemert

Op zondag 23 april vindt de jaarlijkse historische optocht van het Boerenbondsmuseum in Gemert plaats. Deze optocht is de traditionele opening van het nieuwe museumseizoen.
De optocht start rond de klok van 14u nabij het kasteel in het centrum van Gemert en gaat vervolgens via het Ridderplein, Kerkstraat, Nieuwstraat, Haageijk en Pandelaar naar het Boerenbondsmuseum.De historische optocht geeft een beeld van de diverse ambachten die in het Boerenbondsmuseum gedurende het seizoen worden uitgeoefend, maar daarnaast ook een greep uit de museale collectie aan gereedschappen, machines en kleding. De optocht wordt verder opgesierd door tal van prachtige koetsen en paardenspannen, oude auto’s, en uitgebeelde gewoontes en gebruiken.  Tijdens de 2 kilometer lange stoet wordt een overzicht gegeven van het leven in een Brabants dorp in de periode 1900 tot 1940. Er worden tradities getoond en allerlei personages die in die periode de Brabantse dorpen bevolkten, waarbij ook spannende figuren als smokkelaars, stropers en landlopers niet worden vergeten. De historische optocht bestaat uit ruim 80 deelnemers.

Op deze dag opent het Boerenbondsmuseum voor een keer gratis haar deuren.

Wanneer?

Zondag 23 april 2017 vanaf 14:00

en daarnaast:

 

Toeristische Lentemarkt in Hartje Gemert

Hartje Gemert vormt op 23 april aanstaande het décor van de Toeristische Lentemarkt. De opener van het toeristische seizoen in Gemert-Bakel is een initiatief van de plaatselijke VVV. Het sfeerevent op het Ridderplein is van 12.00 tot 17.00 uur geopend en gratis toegankelijk.

WANNEER?

Zondag 23 april 2017
Vanaf 12:30 tot 17:00

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

Een mooie begin van het evenementen-seizoen. We wensen iedereen een erg fijn weekend toe!!!

 

Marti en Frans