Een wandelend uitstapje

In navolging van twee eerdere uitstapjes, namelijk een bezoek aan de Stad Grave en een bezoek aan de bierbrouwerij Hertog Jan in Arcen, willen we dit jaar een nieuw uitstapje organiseren.

Wat is het plan???

Zoals wellicht bekend is wordt er iedere woensdagmiddag gewandeld in deze omgeving. Om 14.00 uur wordt er vertrokken van het posthuisje.  Elke laatste woensdag van de maand drinken we onderweg gezellig een kopje koffie met elkaar.

Nu is het plan opgevat om een wandeling te gaan doen verder weg van het park. Het is de bedoeling dat we per trein ergens heen rijden en dat we daarna een wandeling gaan doen.

De NS heeft erg leuke wandelingen die veelal lopen van station naar het volgend station. Maar ook van een bepaald station naar een nabij gelegen gebied en dan weer terug naar dat station.

We hebben een leuke tocht kunnen vinden die, naar onze mening, voor bijna iedereen te doen is. Doel van het geheel is namelijk om gezamenlijk een leuk dagje uit te hebben waarbij we ook nog eens sportief met elkaar bezig zijn.

Ons voorstel is het volgende:

We reizen per trein van station Deurne naar het centraal-station van Maastricht. Het wordt een wandeling met combinatie van stad en natuur. Je begint in het oude centrum van Maastricht. Dan wandel je naar de Sint-Pietersberg om van het uitzicht te genieten. Langs het riviertje De Jeker loop je weer terug naar Maastricht. Daar is het goed toeven op een van de vele terrasjes.

Beschrijving

Van het station loop je over de Sint Servaasbrug zo het oude centrum van Maastricht in. Hier vind je naast veel monumenten talloze bijzondere winkeltjes en gezellige horecagelegenheden. Wandel verder langs Onze Lieve Vrouw ‘Sterre der Zee’ Basiliek en de Bisschopsmolen, een oude watermolen. Vervolgens loop je omhoog naar Fort Sint Pieter en de Sint-Pietersberg. Even genieten van dit bijzonder uitzicht over het heuvellandschap en dan loop je België in.

In Kanne of bij het gelijkmatige kasteel Neercanne kun je even uitrusten voor de tweede helft van de route. Het riviertje De Jeker is de rode draad terug naar Maastricht. Eerst loop je nog wat hoger dan het riviertje, maar dichter bij de stad loop je er vlak langs, midden door het groene Jekerdal.

Langs de stadsmuren van Maastricht kom je weer bij het oude centrum. Maar niet te snel, want het zicht vanaf de stadswallen en ook de Helpoort zijn zeer de moeite waard.

Voordat je de Maas overgaat op weg naar het station, is het nog goed toeven in het centrum van Maastricht met de vele winkels en terrasjes. Het kan allemaal op een dag, maar je kunt er natuurlijk ook een gezellig weekend van maken.

Deze NS-wandeling heeft een lengte van 14 km en is in te korten tot 9 km.

Inkorten tot 9 km: ga van de Sint-Pietersberg via het Jekerdal terug naar het centrum van Maastricht. Je komt dan niet in België en bij kasteel Neercanne.

Ons voorstel is om in principe op woensdag 24 mei  a.s.dit uitstapje te gaan doen.We vertrekken dan met de trein van 09.04 uur vanaf station Deurne en komen om 10.34 uur aan op het centraal -station Maastricht. Vanaf dat moment hebben we alle tijd om de wandeling te volbrengen.

Als we als groep reizen kunnen we dat behoorlijk voordelig doen. We kunnen dan namelijk reizen met  een NS Groepsretour, Dat is een meermanskaart voor mensen die er samen een dagje op uit gaan.. De kosten hiervan liggen tussen de 7 en 9 Euro per persoon voor de heen- en terugreis. . De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.

We kunnen het uitstapje ook doorschuiven naar woensdag 31 mei of woensdag 7 juni, indien de weersverwachtingen op 24 mei te slecht zouden zijn. Maar in principe willen we gaan op 24 mei.

Graag willen we weten wie er belangstelling heeft voor een dergelijk uitstapje. Laat dit a.u.b.  voor 1 mei aanstaande weten middels een mailtje aan : destippel@hotmail.com

Marti en Frans

3 reacties op “Een wandelend uitstapje

Reacties zijn gesloten.