Mogen wij aan U voorstellen………..

Mogen wij aan U voorstellen:

img_5788 Wim en Gré van Swieten,

 

Wim en Gré van Swieten, woonachtig in Amsterdam-Noord, hebben onlangs het chalet Dassenburcht 182 gekocht ( voorheen het chalet van Janus en Jans Huibregtse).Wim en Gré , respectievelijk 65 en 69 jaar, zijn in 1975 getrouwd, hebben twee zoons van 39 en 35 jaar en een kleinzoon van 3 jaar.

Wim, geboren in Landsmeer, heeft Gré leren kennen tijdens een van de jeugdbijeenkomsten in een Jeugdsociëteit in Amsterdam Noord. Gré, geboren in het Groningse Meeden, was naar Amsterdam-Noord verhuisd toen ze 7 jaar was .Door haar vader, die bij de NS in Amsterdam ging werken, verhuisde het gezin  naar de hoofdstad.

Wim heeft na de lagere school een opleiding in de techniek gevolgd en ging daarna aan het werk als machinebankwerker. Hij trad in dienst bij het semi-overheidsbedrijf Artillerie Inrichting te Zaandam. Bij dat bedrijf werden in die tijd allerlei materialen vervaardigd voor het leger, zoals legervoertuigen, wapenonderdelen en munitie voor zowel het eigen maar ook voor andere legers. De munitie was zowel bestemd voor het leger maar ook voor de politie.

Binnen dat bedrijf heeft Wim zich dankzij scholing, onder andere een B-metaalopleiding, kunnen opwerken tot uiteindelijk Ploegbaas, waarbij hij de leiding had over 90 tot 120 mensen.

Wim heeft bij het bedrijf Artillerie Inrichting gewerkt tot aan zijn 42e levensjaar. Omdat het bedrijf, zeker sinds het wegvallen van de Berlijnse Muur, het monopolie binnen Europa verloor, verdwenen daarmee ook steeds meer werkopdrachten. Op eigen verzoek heeft Wim toen het bedrijf verlaten en is hij vervolgens gaan werken als Technisch Vertegenwoordiger bij een bedrijf in “technische lakken”, genaamd ICC-Mewoplast te Eindhoven. Na drie jaar hield hij het daar voor gezien en werkte Wim vervolgens via een uitzendbureau als Technisch-Intercedent bij diverse bedrijfjes.

Weer drie jaar later kon hij in vaste dienst treden bij een van de bedrijven  waar  hij als Intercedent te werk was gesteld. Dat was bij een Loodgietersbedrijf annex Koperslagerij genaamd Julius Baller. Bij dat bedrijf heeft Wim, naar zijn zeggen, het voor hem mooiste beroep uitgeoefend, namelijk het beroep van Koperslager.

Wim kon zijn ei daar helemaal in kwijt en vol trots vertelt hij dan ook welke kunstwerken, verspreid over de gehele wereld, mede door hem zijn vervaardigd. Zo staat er in Darussalam een kunstwerk van de kunstenaar Marc Ruygrok waaraan Wim heeft gewerkt. Met evenveel trots toont Wim ons het boek waarin het gehele proces van dat kunstwerk staat weergegeven en waarin de kunstenaar Ruygrok een opdracht heeft geschreven aan Wim. Maar met bijna even zoveel trots vertelt Wim dat hij als medewerker van Julius Baller heeft gewerkt aan de restauratie van het Haags Gemeentelijk Museum. Wim heeft dit werk mogen uitoefenen tot 2005. Toen kwam er een eind aan zijn werkzame leven vanwege gezondheidsproblemen, zoals een aandoening aan zijn hart en drie versleten rugwervels.

Gré heeft na de lagere school de Mulo-B opleiding afgerond en is daarna als directiesecretaresse gaan werken bij de toenmalige verzekeringsmaatschappij Victoria, dat later Victoria-Vesta werd. Vanwege de fusie van Victoria met Vesta verhuisde het bedrijf van Amsterdam naar Ede. Daar had Gré geen trek in en ze ging vervolgens, eveneens als secretaresse, werken bij de Algemene Bond van Onderwijzend Personeel ( de ABOP).

In 1972 leerde ze Wim kennen op een van die bewuste soosavonden, die plaats vonden bij de Jeugd sociëteit in een kelder onder de kerk in Amsterdam-Noord. Met Wim is ze in 1974 gestart met het zelf bouwen van hun woning in Landsmeer. Samen met de ouders van Wim kochten ze twee woningen onder één kap, die ze volledig sloopten en daarna bouwden ze twee nieuwe huizen.

In 1975 zijn ze getrouwd en in 1976 was hun woning gereed. In 1977 werd hun eerste zoon geboren en toen is Gré gestopt met werken.

Helemaal stil blijven zitten was er niet bij voor Gré. Immers tussen alle bedrijven door heeft ze middels een uitzendbureau ook nog bij diverse Ministeries administratieve werkzaamheden verricht. Ook is ze nog werkzaam geweest bij het Sinaï-Centrum, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, speciaal voor de Joodse Gemeenschap. Daar heeft ze veelal onderzoeksrapporten van de hulpverleners uitgewerkt. Dit werk heeft Gré nog twee en half jaar gedaan en daarna is ze toch echt gestopt met werken.

Gré heeft als grootste hobby het omgaan met kinderen en ze is gek op kleine kinderen, nu dus ook op haar kleinkind. Daarnaast leest Gré erg veel. Foto’s verzamelen vindt ze ook erg leuk. Sporten doet ze nu niet meer, maar ze heeft vroeger wel aan korfbal gedaan. Ook  is ze erg actief geweest ten behoeve van Amnesty International en die instelling draagt ze nog steeds een warm hart toe. Indien nodig zal ze voor Amnesty International nog de barricade opgaan.

Wim heeft als hobby elektronica. Hij was er destijds ook als de kippen bij om een eerste eigen radio te bouwen. Vroeger heeft Wim ook nog aan handboogschieten gedaan. Maar het liefst maakt Wim met zijn handen wat zijn ogen zien. Het kan zo gek niet gaan wat materialen betreft, maar Wim heeft wel iets daarin vervaardigd. Van hout tot metaal en alles wat hij maar op zijn pad tegenkomt. Zo heeft hij klokken vervaardigd, een schitterende kast gemaakt en momenteel is hij nog doende met het vervaardigen van het officiële familiewapen van de familie Van Swieten in hout. Wim is zogezegd een erg handige jongen.

 

Wim en Gré hebben vanaf 1976 steeds in hun eigen gebouwde woning gewoond in Landsmeer. Dit jaar hebben ze die woning verkocht en zijn ze in Amsterdam-Noord gaan wonen.

Omdat ze zoveel mogelijk van hun vrije tijd willen genieten en omdat daarnaast  reizen met de camper bij Wim en Gré hoog in het vaandel staat, hebben ze besloten om ook een chalet te kopen. Ze willen zoveel mogelijk genieten van de natuur, de vrijheid en de rust.

Om die reden zijn ze begin dit jaar op zoek gegaan naar een geschikte locatie voor de aanschaf van een tweede huis. Via een internetadvertentie kwamen ze uiteindelijk terecht op Landgoed Nederheide, na eerst al een aantal locaties in onder meer Zeeland te hebben bezocht. Nederheide was voor hen de eerste locatie in Noord-Brabant welke ze bezochten en ze waren meteen erg aangenaam verrast door de uitstraling van het gehele park en de rust die er heerste. Dat goede gevoel werd nog eens sterker gemaakt na het bezoek van nog een paar locaties in Brabant waar het kwalitatief duidelijk minder was.

Ook het strikte beleid zoals dat op Landgoed Nederheide wordt gevoerd spreekt hen erg aan. Uiteindelijk hebben ze, zeker ook vanwege de ontzettend leuke en goede wijze van benadering door de parkeigenaar Jan Overeem, besloten om over te gaan tot de koop van een chalet hier.

Gré vindt het momenteel nog wel erg stil op het park. Dat komt ook omdat ze vanuit de grote stad nu in de natuur terecht is gekomen en kinderen hier op het park ontbreken. Maar de vriendelijkheid van de aanwezigen op het park maakt wel weer het een en ander goed.

Inmiddels hebben Wim en Gré een andere camper gekocht en nadat ze volledig geïnstalleerd zijn op Landgoed Nederheide zullen ze veelvuldig met hun camper er op uit trekken.

 

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

 

Wij wensen Wim en Gré een erg fijne tijd toe op Landgoed Nederheide.

 Marti Hazenberg en Frans Delmee

 

 

2 reacties op “Mogen wij aan U voorstellen………..

  1. Leuk! Nieuwe buurtjes!
    Heel veel plezier op het park!
    Jullie buren, Han en Corrie

  2. Wim en Gré, Van harte welkom bij ons op het Park, ik wens jullie een hele fijne en gelukkige tijd hier.
    Barbara (172)

Reacties zijn gesloten.