Bospark Bakel

bospark-bakel

In Bakel bevindt zich het Bospark Bakel. Dit schitterende park kennen de meesten van ons wellicht wel als het gebied van de Zorgboog/Jan de Wit-kliniek/ Sint Jozefheil. Het omheinde stuk grond dat je aantreft net na het binnenrijden van Bakel, als je van Milheeze af komt.

Wat de meesten van ons wellicht niet weten, is dat er zich nogal wat bevindt op dat terrein. Zo is er een schitterend bos waar je doorheen kunt wandelen, is er een mooie vijver, een dierenparkje, een vlindertuin, een modelspoorbaan, een tennisveld en een picknickveld. Maar daarnaast zijn er ook een aantal gebouwen. Een van de gebouwen is het Sint Jozefheil, zijnde een voormalig sanatorium waarin mensen verbleven die TBC-hadden. In dit gebouw verblijven momenteel een aantal bejaarden uit Nuenen die vanwege de verbouwing van hun bejaardenhuis, tijdelijk elders ondergebracht werden. Maar er is ook nog een gebouw, Jan de Wit Kliniek, waarin nog een aantal mensen verzorgd wordt. En ook is er nog een Hospice aanwezig.

Veel van hetgeen daar aanwezig is wordt onderhouden door vrijwilligers. Door deze vrijwilligers worden ook diverse activiteiten op dat Bospark Bakel georganiseerd. Zo wordt er bijvoorbeeld op zondag 25 september a.s. een spelletjesmiddag voor de kinderen georganiseerd.

Ook worden door vrijwilligers rondleidingen verzorgd op het park met uitleg over wat het terrein in het verleden was en het momenteel nog betekent voor de mensen uit Bakel maar ook voor de mensen uit andere dorpen en steden. Maar ook wat er allemaal te zien is op dat park en welke mogelijkheden er zijn om zelf iets op dat park te ondernemen of organiseren.

Voor ons, chaleteigenaren van Landgoed Nederheide, is er een mogelijkheid ook om eens deel te nemen aan een uitleg en aan een rondleiding op Bospark Bakel.

Maar alvorens we daar aan gaan beginnen willen we de belangstelling onder jullie peilen. Bij voldoende belangstelling willen wij een dergelijke rondleiding wel organiseren.

De kosten hieraan zullen zeer laag zijn. Immers de rondleiding kost niets. Er wordt bij de uitleg een kopje koffie/thee/fris geschonken waarvoor de vrijwilligers een kleine vergoeding vragen.

Ons voorstel is om op woensdagmiddag 5 oktober 2016( in plaats van de wekelijkse wandeling) die rondleiding te organiseren, vanaf 14.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur.

Als je belangstelling hebt voor deze rondleiding mail dat dan voor woensdag 21 september a.s.  aan:

destippel@hotmail.com

met daarbij de vermelding met hoeveel personen je wilt deelnemen.

 

Marti Hazenberg en Frans Delmee

Één reactie op “Bospark Bakel

  1. Een zeer mooi innitiatief maar helaas kunnen wij persoonlijk niet deelnemen.
    Met vriendelijke groeten

Reacties zijn gesloten.