Mogen wij aan U voorstellen……..

Mogen wij even aan U voorstellen:

 

B en M 5

               Marga Haarbrink-Scheffer            en            Berend Haarbrink

 

Berend is in 1936 geboren in Deventer en wordt dit jaar dus 80 jaar. Marga, eveneens geboren in Deventer, is van 1939 en is begin dit jaar 77 geworden.

Berend en Marga zijn 52 jaar getrouwd en hebben twee kinderen, een dochter en een zoon en daarnaast hebben ze drie kleinkinderen, te weten twee kleindochters en een kleinzoon. De kleinkinderen zijn 14, 11 en 9 jaar jong.

Na de lagere school bezocht Berend het gymnasium. Berend wilde graag naar de universiteit om daar zijn studie te kunnen vervolgen. Echter de financiële middelen waren bij zijn ouders niet aanwezig om die studie te kunnen bekostigen. Daarom ging Berend na het behalen van het gymnasiumdiploma naar de Kweekschool, om vervolgens het onderwijzersvak te gaan uitoefenen. Maar ook toen hij als onderwijzer werkzaam was ging Berend verder studeren en kon uiteindelijk toch zijn studie afronden waardoor hij bevoegd leraar Wiskunde werd. Als zodanig was hij gedurende een zevental jaren werkzaam op een middelbare school in Tiel. Het was inmiddels 1968 toen  Berend verkaste van Tiel naar Eindhoven om daar vervolgens te gaan werken op het Gemeentelijk Lyceum als leraar Wiskunde. Daar bleef hij werkzaam tot aan zijn pensioen ( VUT) in 1995.

Marga volgde na de lagere school de HBS en vervolgens ook de kweekschool. Ook zij was hierna werkzaam als lerares Wiskunde doch op iets lager niveau dan haar man Berend. Zowel in Tiel als in Eindhoven heeft ze als Wiskundelerares les gegeven op een LBO-school en ook zij deed dat tot aan haar pensioen.

Omdat de kinderen inmiddels waren geboren, was het in die tijd behoorlijk puzzelen voor Berend en Marga om beiden in het onderwijs werkzaam te blijven. Maar dat is hen toch goed gelukt.

Berend heeft als hobby muziek maken. Hij maakt deel uit van het Eindhovens Seniorenorkest waarin hij de trombone bespeelt. Dat Seniorenorkest maakt diverse soorten muziek, variërend van musical-muziek, licht klassieke muziek en marsmuziek tot aan muziek van de meidengroep K3.

Voorheen is Berend ook nog gedurende 10 jaar KNVB-scheidsrechter geweest en floot hij als zodanig diverse voetbalwedstrijden bij het amateurvoetbal. Hij leidde ook nog scheidsrechters op en was daarnaast een aantal jaren voorzitter van de scheidsrechterscommissie in de regio Eindhoven. Als dank voor zijn bewezen diensten ontving Berend de Gouden KNVB-Speld.

 

Marga heeft als grote hobby, meubeltjes maken van hout. Ze heeft een grote belangstelling voor alle soorten stoelen. Zij heeft o.a.  Rietveldstoelen gemaakt, zowel op ware grootte als in het klein. Die hobby heeft Marga eigenlijk overgehouden van het feit dat ze ook nog eens, naast de bevoegdheid van Wiskundelerares, de bevoegdheid Handenarbeid behaalde.

 

En ook net als Berend heeft Marga muziek gemaakt. Zij heeft gedurende 10 jaar klarinet gespeeld. Dat deed ze op de muziekschool in Eindhoven. Maar haar conditie laat het niet meer toe dat ze muziek kan maken op het niveau dat ze zelf wil en daarom is ze daar mee gestopt.

 

Berend en Marga wonen in een mooi appartementencomplex in Eindhoven. Daarnaast bezitten ze in Zuid-Frankrijk ook nog een vakantiewoning. Vanaf 1980 gaan ze daar twee keer per jaar graag naar toe.

 

Berend en Marga kennen Landgoed Nederheide al vele jaren. Toen het park nog maar in de kinderschoenen stond, begin jaren 2000, zijn ze als eens komen kijken om eventueel een bestaand chalet te kopen. Toen deden ze nog zaken met Overeem sr. Van de koop van een chalet is het toen niet gekomen.

Enkele jaren geleden zagen ze dat de aangekondigde uitbreidingen waren gerealiseerd en begon het park toch weer te trekken.

Omdat ze naast hun appartement toch ook graag wat in een tuin wilden werken en genieten van de natuur, zijn ze weer naar Nederheide getrokken. Aanvankelijk hadden ze het idee om een bestaand chalet te kopen maar uiteindelijk besloten ze  een nieuw chalet te laten bouwen.

Sinds juli 2015 staat hun chalet dan ook op het park en komen ze daar regelmatig graag een paar dagen per week naar toe.

Berend en Marga vinden dat de uitstraling van het park erg goed is. Vooral de erg mooi ingerichte en bijgehouden tuinen vinden ze top. Wat hen ook aanspreekt, is dat er best strakke regels zijn waaraan men zich dient te houden. Ze zijn ook van mening dat dit de kwaliteit van het park alleen maar ten goede komt. Ten slotte spreekt hen de vriendelijkheid van de mensen op het park erg aan. Erg leuk vinden ze het feit dat nagenoeg iedereen elkaar groet.

 

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

Wij wensen Berend en Marga erg veel fijne dagen toe op het park !

2 reacties op “Mogen wij aan U voorstellen……..

  1. Welkom op het landgoed Nederheide.
    Als ik het goed lees kan ik met mijn wiskunde problemen nog wel een keer aankloppen bij Berend of Marga….
    gr. Hans en Ine chalet 219.

  2. Berend en Marga,
    Van harte welkom op ons Park, en ik wens jullie een prettig en lang verblijf bij ons.
    Groetjes van Barbara (172)

Reacties zijn gesloten.