Mogen wij aan U voorstellen…….

Mogen wij aan U voorstellen:

Harry en Jan

                                  Jan Coppes        en           Harry Op den Camp

 

Harry en Jan zijn de trotse eigenaars van het chalet Beverdam 350 ( waar voorheen Peter Hoes eigenaar van was). Beide heren zijn nog jong, Harry is 64 en Jan 62 jaar.

Harry en Jan wonen in Landgraaf en kennen elkaar inmiddels 43 jaar. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun diensttijd in de kazerne in Oirschot, waar beiden gelegerd waren.

Harry is geboren in Sittard en stamt uit een gezin van 3 kinderen. Hij heeft twee broers. Nadat Harry de Mavo-opleiding had afgerond is Harry gaan werken bij de V&D. Daar heeft hij ruim 35 jaar gewerkt. Aanvankelijk in de winkel, maar vervolgens is hij administratief werkzaam geweest  bij onder meer de technische dienst, de reparatie-dienst – stoffering – maatnemers. Ook is Harry werkzaam geweest bij de inrichting en start van enkele Vendet-winkels. Maar later toch weer teruggekeerd naar de V&D. Verder heeft Harry in vestigingsadministratie gewerkt in Den Bosch en ten slotte in Venlo.

Hierna is Harry gaan werken, via het bureau Brandwise, bij Albert Heijn. Daar verrichtte hij werkzaamheden als “prijsmeter” en “ assortimentsmeter “.

Omdat het arbeidscontract dat Harry bij Brandwise had vorig jaar afliep is hij sindsdien zonder baan komen zitten en solliciteert hij nog steeds naar een nieuwe baan.

Jan is geboren in Grubbenvorst en stamt uit een gezin van 6 kinderen. Hij heeft drie broers en twee zussen.

Nadat Jan de LTS had doorlopen, waar hij de metaalopleiding volgde, wist hij meteen dat werken in die sector niets voor hem was. Daarom kwam hij al vlot in het warenhuis Berden-mode in Venlo-Blerick te werken. Daar verrichte hij diverse werkzaamheden. Ook heeft hij nog in diverse boetieks in Venlo gewerkt.

Nadat hij in Oirschot Harry had leren kennen  is hij, dankzij Harry, ook gaan werken bij de V&D. Zijn voorkeur lag vooral op het gebied van textiel en zodoende kwam Jan op de Confectieafdeling van V&D-magazijn te werken. Zijn laatste werkplek, waar hij nog met erg veel plezier aan terugdenkt, was de distributieafdeling van de confectie, dat gevestigd was in Sint Oedenrode. Nu al weer 10 jaar geleden werd die afdeling jammer genoeg gesloten en kwam Jan, na 32 jaar bij V&D te hebben gewerkt, op 54 jarige leeftijd op straat te staan.

Vlot vond Jan echter weer een baan en hij kwam vervolgens , steeds op arbeidscontractbasis, te werk in de Timco-Voordeelmarkt (winkel) in Helmond. Echter drie jaar geleden werd ook die zaak gesloten en is Jan sindsdien zonder werk. Ook hij solliciteert nog wekelijks naar een andere baan maar tot op heden zonder resultaat.

 

Nadat Harry en Jan elkaar hadden leren kennen tijdens hun militaire-diensttijd zijn ze vlot gaan samenwonen in Eindhoven. Ze hadden daar een appartement. Na een aantal jaren wisten ze beslag te leggen op een koopappartement in Aalst-Waalre. Daar woonden ze 16 jaar. Vervolgens kochten ze een mooie bungalow in de wijk Rijpelberg in Helmond, waar ze 18 jaar woonden. Maar ook die bungalow verkochten ze en sindsdien wonen ze in het Limburgse Landgraaf.

Harry en Jan hebben, nadat ze 25 jaar samenwoonden, een samenlevingscontract afgesloten.

Middels een goede vriend kwamen ze vorig jaar in contact met Landgoed Nederheide. Ze bezochten dit park en waren meteen erg gecharmeerd over de inrichting en de ligging van het park. De uitstraling van het park wakkerde bij hen toch wel de zin aan om hier hun vrije tijd te willen doorbrengen. Dat leidde uiteindelijk tot de aankoop van het chalet waar ze nu de eigenaars van zijn.

Harry en Jan houden allebei van vakanties, van fietsen, van wandelen en willen volop van het leven genieten, in de breedste zin van het woord. Zo maken ze graag , met meerdere mensen, uitstapjes, vieren ze graag feestjes al dan niet met een barbecue etc.etc

Harry en Jan zouden het een goede zaak vinden als er een groeps-app zou worden aangemaakt voor de chaleteigenaren van dit park, zodat ze elkaar, in dringende gevallen, op de hoogte kunnen stellen van het een of ander. Uitsluitend voor urgente zaken.

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

Wij wensen Harry en Jan heel veel plezier en genot toe hier op het park.

Marti Hazenberg en Frans Delmee

 

 

4 reacties op “Mogen wij aan U voorstellen…….

 1. Jan en Harry, van harte welkom, heel veel gezondheid, geluk en wooncomfort.
  De groepsapp is een reuze idee, wij doen graag mee.

  Groetjes,
  Arie en Loes van der Wel
  Beverdam 323

 2. Harry en Jan,
  Welkom in onze buurt.
  Leuk hoor,gezellige mensen erbij.
  groetjes de achterburen,
  Jan en Ans.

 3. Beste Jan & Harry,
  Van harte welkom op ons mooi park. Ik wens jullie heel veel woongenot en geluk bij ons. Wat die groeps-app. betreft doe ik graag aan mee, ik hoor wel hoe of wat.
  Groetjes van Barbara
  Chalet 172

 4. Goed idee een groeps- app!
  Welkom Harry en Jan.
  Groeten van Han en Corrie nummer189

Reacties zijn gesloten.