Terugblik op 2015

Ook nu weer willen wij met U terugkijken op het afgelopen jaar 2015.

 • Jaap ten Hoeve won voor de tweede achtereenvolgende keer een fles wijn door het best te voorspellen wat de eindstand van de AEX zou zijn op 31 december 2014.
 • In het posthuisje op het park werd een klok opgehangen op 5 januari 2015.
 • Eind december/begin januari veroorzaakte sneeuwval en regen veel schade aan de natuur en zelfs aan eigendommen. Vele takken van bomen braken af.
 • Op 10 januari van dit jaar vond de Nieuwjaarsreceptie plaats in de Natuurpoort Nederheide. De receptie werd bezocht door ongeveer vijftig   personen. En net zoals andere jaren was het weer een gezellig samenzijn. Dit jaar was een “donatiebusje” aanwezig ten behoeve van De Stippel. Mede dankzij de gulle gaven van de aanwezigen, maar ook dankzij een paar stortingen welke we ontvingen van mensen die niet op de nieuwjaarsreceptie aanwezig waren, kunnen we voorlopig weer doorgaan met De Stippel.
 • In februari werd bekend dat er twee huurchalets geplaatst zouden gaan worden nabij de ingang van het park.
 • In maart werd op de toekomstige Glamping ( camping) de grond weer gefreesd en opnieuw ingezaaid met bloemenzaad.
 • Eveneens in maart werd door enkele recreanten van ons park deelgenomen aan de jaarlijkse Natuurschoonmaak-dag en aan de aktie NL DOET.
 • Op 19 maart werd in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Gemert-Bakel een agendapunt besproken betreffende Nederheide in zijn volle omvang. Onder meer werd daarin de toekomstvisie van Nederheide, (een product van Jan Overeem) besproken. In verband met een aantal verschillende op- en aanmerkingen, voornamelijk aangaande het plaatsen van een hekwerk rondom de recreatieplas en het willen heffen van entree voor de recreatieplas, vond er geen besluitvorming plaats en werd dat doorgeschoven naar de volgende raadsvergadering.
 • Op 9 april werden de eerste twee huurchalets op het park geplaatst.
 • Eind april werd het wandelpad “heropend” dat de mogelijkheid biedt om weer vrij achter het park door te lopen zonder daarbij over het strandbad te moeten lopen.
 • Na de raadsvergadering van de gemeente Gemert-Bakel van 30 april werd het groene licht gegeven voor onder meer het gaan exploiteren van het hotelgedeelte in de Natuurpoort Nederheide. Meteen daarna werd het Hotel Nederheide geopend en kon men daar ook gaan overnachten in een van de suites.
 • Op 27 mei werden de deuren van Hotel Nederheide en de twee huurchalets open gezet voor de parkgasten van Landgoed Nederheide.
 • Op perceel Dassenbrucht 123 is een nieuw chalet geplaatst op 12 juni 2015.
 • Op zondag 5 juli was er een kleine windhoos op en bij het park. Een tijdelijk aangebrachte luifel bij de Natuurpoort werd door die wind omgeblazen. Een man die probeerde dat te voorkomen raakte daarbij licht gewond. Ook ontstond er schade aan het dak van de Natuurpoort.
 • Op zaterdag 18 juli was er weer de jaarlijkse barbecue in de Natuurpoort Nederheide, welke deze keer bezocht werd door zo’n 90 personen. In de pauze was er een optreden van Liesbeth M. ( dwarsfluit) en Maarten van Brug ( tonpraoter ). Wederom een erg gezellige en zeer goed verzorgde barbecue.
 • Op 24 juli beëindigde Julia Omta voor de 7e keer de Vierdaagse van Nijmegen.
 • Vanaf 5 augustus is een wandelgroepje actief op het park. Elke woensdagmiddag om 14.00 wordt er gestart van posthuisje. Er wordt gewandeld met en zonder nordic-walking-stokken.
 • Op 16 augustus werd voor de parkgasten van Nederheide door Leon Vankan een rondleiding verzorgd in het Graafs Museum en aansluitend een stadswandeling door Grave.
 • Op 24 september werd de uitslag van de jeu-des-boules competitie bekend gemaakt. Dit jaar was Frits Sanderse de winnaar met een gemiddelde van maar liefst 31,57 punten. Op de tweede plaats eindigde Tony met een gemiddelde van 31,43 en Auke eindigde dit jaar op de derde plaats met een gemiddelde van 31,34 punten.
 • Op 31 oktober werd door een groep van 15 personen van ons park een bezoek gebracht aan de Hertog Jan Bierbrouwerij te Arcen.
 • Op 4 december konden we weer genieten van een schitterend gedicht van Sinterklaas.
 • Tot slot nog even iets over het weer van dit jaar:

De winter van 2014-2015 was een zachte winter, na een wat nat voorjaar, kregen we een aangename zomer zonder al te veel extreem warme dagen en ook zonder erg veel regenval. De herfst viel vroeg in en bracht wel veel vocht mee. Aan het eind beleefden we voor de tijd van het jaar twee erg zachte maanden. November bleek zelfs de meest warme novembermaand te zijn geweest tot nu toe. Om maar niet te spreken over de maand december 2015. Het leek wel voorjaar.

De redacteuren van De Stippel wensen U allen een erg fijne jaarwisseling en vooral een erg goed en gezond 2016 toe !!

Frans Delmee en Marti Hazenberg

Één reactie op “Terugblik op 2015

Reacties zijn gesloten.