Mogen wij aan U voorstellen………..

IMG_3949

Han en Corrie van Scherpenzeel,

 

 

Han en Corrie van Scherpenzeel bezitten sinds juli van dit jaar het chalet Dassenburcht 189. ( het chalet dat voorheen eigendom was van Theo van Gemert en daarvoor van Rien van Hoof)

Han is geboren in Mijdrecht en is 70 jaar, Corrie is geboren in Amsterdam en is 65 jaar. Han en Corrie zijn 45 jaar getrouwd en hebben twee kinderen ( een zoon en een dochter) en drie kleinkinderen.

Han en Corrie wonen in het plaatsje Ter Aar, dat gelegen is in de buurt van Alphen aan de Rijn en Aalsmeer, zeg maar onder de rook van Schiphol.

Han heeft na de lagere school eerst een opleiding tot timmerman gevolgd aan de LTS. Maar via een vriend kwam hij in het grafisch bedrijf van de vader van die vriend te werken. Dat was in 1960 bij Drukkerij Verweij in Mijdrecht. De rest van zijn werkzaam leven is Han doende geweest in de grafische wereld en wel tot 2007 toe. Zo werkte hij ondermeer bij drukkerij Mortelmans te Rijswijk , de drukkerij van de Leidse Onderwijs Instellingen en bij een rotatiedrukkerij te Rotterdam. Han volgde tijdens zijn werkzaamheden eerst de Grafische School te Amsterdam en later behaalde hij het Grafisch Patroonsdiploma. Het laatste bedrijf waar hij werkzaam was, is Drukkerij Rutgers te Leiderdorp. Aanvankelijk was hij er bedrijfsleider, vervolgens adjunct-directeur en directeur. Uiteindelijk heeft hij het bedrijf overgenomen in 1994. Han heeft dit bedrijf vorig jaar verkocht. Drukkerij Rutgers bestaat nog steeds en daar werken nog ongeveer 24 personen.

 

Corrie is afkomstig uit een gezin van 9 kinderen en haar ouders hadden een hotel. Om die reden is Corrie na de lagere school naar een meisjesinternaat gegaan in Amersfoort, waar ze haar Mulodiploma heeft gehaald. Corrie is daarna de kinderverzorging in gegaan en heeft ze de kinderen verzorgd van twee gezinnen, onder andere de kinderen van de eigenaars van Maison van de Boer. Dat heeft ze gedaan tot aan haar huwelijk met Han in 1970. Ofschoon ze daarna niet meer als kinderverzorgster werkzaam is geweest, is ze nogal actief geweest in ondermeer het opzetten van een peuterspeelzaal. Ook heeft ze zich in die tijd veel bezig gehouden met diverse activiteiten op de basisschool zoals de ouderraad etc.etc.

Toen haar kinderen eenmaal de ouderlijke woning hadden verlaten heeft Corrie een winkeltje geopend in Nieuwveen waarin ze Brocante en Curiosa verkocht.

Het verkopen van Brocante en Curiosa, zeg maar van allerlei snuisterijen, doet Corrie nog steeds maar nu op diverse braderieën en jaarmarkten.

 

Han en Corrie hebben de laatste jaren veel vrije tijd doorgebracht in en om Handel. Ze verbleven daar op camping De Kastanje. Tijdens het fietsen in deze omgeving , maar ook middels een t.v-uitzending van House-vision, leerden ze Landgoed Nederheide kennen. Ze raakten erg onder de indruk van de ligging maar vooral ook van de uitstraling ( de netheid en de rust) van het park. Dat deed hun uiteindelijk besluiten om tot de koop van hun huidige chalet over te gaan. Om die reden staat hun caravan op de camping in Handel nu dan ook te koop.

Han heeft als hobby’s, waterskiën , schaatsen en skeeleren . Zo heeft hij twee keer de Elfstedentocht uit gereden en maar liefst 15 keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk met als beste tijd een zeer verdienstelijke 7 uur en 16 minuten. Daarnaast verzamelt Han grafische werkstukken zoals etsen etc.

Corrie heeft als hobby het verzamelen en kopen van Brocante en Curiosa welke zij dan veelal weer verkoopt tijdens braderieën en jaarmarkten.

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Wij wensen Han en Corrie veel plezier en genot toe op ons park !

Marti Hazenberg en Frans Delmee

 

Één reactie op “Mogen wij aan U voorstellen………..

  1. Han en Corry, ik wens jullie een heel prettig verblijf op ons park.

    Barbara (chalet 172)

Reacties zijn gesloten.