Mogen wij aan U voorstellen….

Mogen wij aan U voorstellen:

Annie en Leon Vankan

Annie en Leon Vankan,

 

Annie en Leon zijn sinds begin mei van dit jaar de trotse eigenaars van het chalet, Vossenhol 227, voorheen eigendom van Ria en Gert Brouwers.

Annie en Leon zijn al 46 jaar met elkaar gehuwd en hebben samen twee kinderen, twee zoons, die beiden in het buitenland woonachtig zijn. Een zoon woont in Beijing (Peking – China) en de andere is woonachtig in Stavanger – Noorwegen. Annie en Leon hebben 7 kleinkinderen.

Annie is van oorsprong afkomstig uit Bakel en is geboren op 31 mei 1942. Als onderwijzeres heeft ze ondermeer aan de lagere school in Milheeze gewerkt. Haar lerarenopleiding volgde ze aan de kweekschool (tevens kostschool) in Veghel.

Na drie jaar aan de lagere school te Milheeze te hebben gestaan is ze in het speciale onderwijs gaan werken en wel op de school voor kinderen met epilepsie ‘De Berkenschutse’ te Heeze. Dat heeft ze gedaan tot aan haar huwelijk.

Nadat ze met haar man naar Hengelo was verhuisd heeft ze ook daar nog les gegeven tot dat ze haar kinderen kreeg. Weer een tijd later heeft ze nog als ‘taakverlichtster’ werkzaamheden verricht, een dag per week, voor de directeur van een basisschool in Cuijk.

Nog later is Annie Cultuurwetenschappen gaan studeren aan de Open Universiteit.

 

Leon is geboren op 14 april 1944 te Heerlen. Ook Leon is werkzaam geweest in het onderwijs. Hij studeerde Geografie te Utrecht en heeft Aardrijkskundeles gegeven. Hij is vervolgens te Hengelo aan de Pabo gaan werken en later aan de 2e graads lerarenopleiding in Nijmegen. Tenslotte heeft hij aan de lerarenopleiding van de Universiteit te Nijmegen gewerkt. Hij leidde dus mensen op tot aardrijkskundeleraar of -lerares.

Leon is inmiddels al ruim 10 jaar gepensioneerd. Sinds zijn pensioen heeft hij veel tijd gestoken in de geschiedenis van zijn woonomgeving. Zo weet hij erg veel van Grave en omgeving, de plaats waar ze momenteel nog steeds wonen.

Leon is voornemens om zich ook meer te gaan verdiepen in de geschiedenis van de omgeving van het park (met uiteraard de dorpen Milheeze en Bakel). Hij heeft inmiddels al een kaart in het chalet hangen waarop de Nederheide te zien is rond het jaar 1900.

Annie en Leon hebben fietsen en wandelen als hobby naast het maken van vakantiereizen. Daarnaast is Annie IVN-gids. Samen zijn ze als ‘suppoost’ verbonden aan het Graafs Museum te Grave.

Omdat Annie afkomstig was uit deze streek wandelden en fietsten ze de laatste jaren regelmatig hier in deze omgeving en daarbij was hen het mooie park Nederheide zeker niet ontgaan. Ook door raapleging op Internet werd hun belangstelling voor dit park versterkt. Omdat ze eigenlijk een plekje zochten waar zij, buiten hun eigen woning, rust zouden kunnen vinden, zijn ze uiteindelijk tot de koop van het chalet overgegaan.

Annie en Leon geven aan het erg naar hun zin te hebben op hun plekje aan het water. Ze genieten steeds weer van de rust en de natuur om zich heen en het schitterende uitzicht over het water aan de achterzijde van hun chalet.

Het enige wat ze missen is een wifi-aanwezigheid op het park  ten behoeve van alle chaleteigenaren. Daarnaast zou Annie het leuk vinden om met een of meer parkgasten regelmatig aan Nordic-walking te doen. Ze ziet met belangstelling uit naar mensen die dat ook graag doen.

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

 

Wij  wensen Annie en Leon Vankan heel veel genot toe hier op het park.

Frans Delmee en Marti Hazenberg

2 reacties op “Mogen wij aan U voorstellen….

 1. Fijn dat jullie hier een chalet gekocht hebben en er al volop van genieten.

  Eigenlijk wil ik laten weten dat ik heel graag mee zou willen doen met het nordick walken.

  Zou je mij hiervoor willen benaderen?!
  Vriendelijke groetjes en tot kijk van Willemien v.d. Hurk.
  Beverdam 305.

 2. Annie en Leon,

  Van harte welkom op ons park, ik wens jullie beiden een heel fijn en gelukkig
  verblijf.
  Barbara Kessels
  Huisnr. 172

Reacties zijn gesloten.