ONTWIKKELINGEN NEDERHEIDE

Naar aanleiding van de gemeenteraadsvergaderingen van de gemeente Gemert-Bakel van 19 maart en 30 april j.l., alsmede naar aanleiding van publicaties daaromtrent in onder meer het Eindhovens Dagblad en het Gemerts Weekblad, hebben wij een gesprek gehad met Jan Overeem, de exploitant van Nederheide.

Jan Overeem heeft ons het navolgende laten weten:

Ik ben blij dat er uiteindelijk een goede overeenkomst tot stand is gekomen tussen het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gemert-Bakel en mij als exploitant van Nederheide. Daardoor kunnen enkele ontwikkelingen, zoals die gepland waren, worden doorgevoerd. Er is nu dus groen licht voor wat betreft:
1. Het openen van het Hotel Nederheide
2. Het verder ontwikkelen van de “Glamping” op het recreatiepark
3. Het kunnen heffen van entreegelden voor bezoekers van het strandbad welke niet woonachtig zijn binnen de gemeente Gemert-Bakel.

 

HOTEL NEDERHEIDE

Sinds het tot stand komen van de overeenkomst tussen de gemeente Gemert-Bakel en mij als exploitant is het Hotel Nederheide operationeel geworden. Het hotel bevat 6 suites en één luxe suite. Overnachtingen voor het hotel zijn nu reeds te boeken middels de site : www.hotelnederheide.nl. ( klik op deze link)
Voorlopig zal het hotel gedurende 7 dagen per week open zijn. Het ontbijt wordt, indien gewenst, verzorgd tussen 07.00 en 10.00 uur. Zelfs fietsenverhuur zal worden aangeboden.
Op deze site kun je de beschikbaarheid van de kamers zien alsmede de prijzen die voor die kamers gelden per overnachting. De overnachtingskosten zijn vanaf € 89,50 voor een tweepersoons-suite met douche.
Voor chaleteigenaren van het recreatiepark hebben wij een afwijkend tarief. Immers als een chaleteigenaar voor bijvoorbeeld familieleden of kennissen een of meer kamers boekt dan wordt er een korting van 10% verleend. Dat onder de voorwaarde dat de boeking dan wel rechtstreeks door de chaleteigenaar wordt gedaan op de site: www.hotelnederheide.nl . ( dat kunt U dus doen door op deze link te klikken)

Deze diashow vereist JavaScript.

 

GLAMPING

In de toekomst zal , zoals inmiddels wel bekend zal zijn, de “glamping” tot stand komen op het recreatiepark. Een “glamping” is een soort van camping waarop een meer luxere manier van tijdelijke overnachting wordt aangeboden. Er komen daarom op die plek “huurchalets” te staan alsmede luxe overnachtingstenten, ook wel Safaritenten genaamd.
Deze glamping komt, gezien vanaf de entree van het recreatiepark, aan de linkerzijde op het park. Over de invulling van de glamping kan ik op dit moment nog niet veel zeggen om de doodeenvoudige reden dat dit nog verder moet worden uitgewerkt.

ENTREE STRANDBAD
Voor mensen die niet woonachtig zijn in de gemeente Gemert-Bakel zal op zomerse dagen entree worden geheven indien ze het strandbad willen bezoeken. Aan inwoners van de gemeente Gemert-Bakel zal, op hun verzoek, een pas worden verstrekt zodat die mensen zonder te betalen het strandbad kunnen bezoeken.
De chaleteigenaren hebben, zoals dat ook al het geval is bij het binnenbad, steeds gratis toegang tot het strandbad. Natuurlijk geldt dat zij dan toegang hebben tot het strandbad op vertoon van het reeds verstrekte pasje voor het binnenbad. Indien men nog niet in het bezit is van zo’n pasje kan dat worden aangevraagd bij Henk van de Wassenberg onder afgifte van twee pasfoto’s.

WAT VERDER TER SPRAKE KWAM

Omdat er nogal wat onduidelijke c.q. verschillende lezingen/verhalen rond gaan op het recreatiepark, waardoor er een lichte vorm van onrust is ontstaan, zouden we graag wat opheldering daarover willen krijgen.

Daarover vertelde Jan Overeem het volgende:

OPMETINGEN

Enige tijd geleden zijn alle percelen op het recreatiepark waarop een chalet staat door of namens de gemeente Gemert-Bakel opgemeten en in kaart gebracht. Dat is gedaan ten behoeve van de “hulpverleningsdiensten” zoals bijvoorbeeld de brandweer. Indien er een beroep gedaan zou moeten worden op de brandweer dan kan die voortaan meteen naar de bewuste plek rijden omdat alles nu goed in kaart is gebracht, hetgeen nog niet eerder het geval was. Er verandert dus niets met de nummering, zoals die nu bestaat bij de chalets. Dus als je nu een chalet hebt staan op bijvoorbeeld Dassenburcht 107 dan blijft die benaming en nummering ook zo. Er verandert dus helemaal niets. Als correspondentieadres kun je steeds hetzelfde adres blijven gebruiken zoals dat nu al het geval is.

ANDERE WIJZIGINGEN

Ten aanzien van de regelgeving en de exploitatie voor wat het recreatiepark betreft zal er verder nauwelijks of niets veranderen. Ik ga er van uit dat de gemeente Gemert-Bakel ook zich ten opzichte van het recreatiepark constructief blijft opstellen. Ofschoon de verwachtingen door de berichtgevingen van de laatste tijd anders zouden doen vermoeden, bemerk ik een positieve ontwikkeling in dit geheel.

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

 

Frans Delmee en Marti Hazenberg

Één reactie op “ONTWIKKELINGEN NEDERHEIDE

  1. Heel duidelijk verwoord, het is goed dat er af en toe positieve ontwikkelingen via de side vanuit Jan Overeem komt, want je hoort anders zoveel negatieve geluiden, waar men niet vrolijk van wordt. Dank je wel Marti en Frans.

Reacties zijn gesloten.