Terugblik 2014

 

jaaroverzicht

 

We willen graag even met U terugkijken in het jaar 2014. Wat gebeurde er zoal op of rond het Landgoed Nederheide.

Op 11 januari van dit jaar werd de nieuwjaarsreceptie gehouden in de Natuurpoort Nederheide. De erg gezellige en goede verzorgde samenkomst werd door een 50-tal personen bezocht.

In de Snelle Loop werd een zwarte bever gesignaleerd.

Jaap ten Hoeve won de pool betreffende uitslag van de AEX-index per 31 december 2013

Op perceel Vossenhol 219 werd het 100e chalet geplaatst.

Een klein aantal mensen van ons park nam op 15 maart deel aan de jaarlijkse “opruimdag” in en om de bossen nabij ons park.

Op 3 maart overleed Truus Rooijackers ( Beverdam 304) op 81 jarige leeftijd.

Nabij de Natuurpoort Nederheide werd een hoge mast geplaatst ten behoeve van een betere internetverbinding in de Natuurpoort.

Tijdens de nationale boomplantdag werden er in de bossen, nabij de Bakelse plassen, door leerlingen van 5 basisscholen een groot aantal bomen geplaatst.

De Stippel bestond 5 jaar en daarom werd er een terugblik verzorgd  “5 jaar De Stippel”.

Het binnenzwembad van de Natuurpoort Nederheide werd tijdelijk gesloten in verband met een storing in het zuiveringssysteem.

We mochten in dit jaar ook een Gouden Echtpaar in het zonnetje zetten, namelijk Marian en Kees de Graaf, Dassenburcht 122.

In de Natuurpoort werd met de bouw van een aantal hotelkamers gestart. Deze kamers zijn, hoewel de verbouwing reeds is voltooid, nog niet in gebruik genomen.

Hans en Ine Löring betrokken het 100e chalet.

Om de grote stroom van strandbezoekers in goede banen te kunnen leiden werden er toegangspaden aangelegd en een hekwerk geplaatst rondom het strandbad. Ook werd er een entreeprijs gevraagd aan de bezoekers van het strandbad. Dat leidde tot veel commotie bij onder meer de bevolking van de gemeente Gemert-Bakel. Ook in de pers verschenen er artikelen over. Uiteindelijk werd het heffen van entree later, al dan niet tijdelijk, opgeheven.

Eugenie en Matthies Mulder werden de eigenaars van het voormalig demo-chalet, Vossenhol 207.

Door een aantal studenten van de HAS ( Hogere Agrarische School) te Wageningen werd wederom een onderzoek gedaan naar de biologische toestand van de Snelle Loop. Van het door hen verrichte onderzoek werd aan belangstellenden een lezing verzorgd in de Natuurpoort.

Ook werd er dit jaar in de Natuurpoort een informatieavond verzorgd in verband met de mogelijkheid van de aanleg van een snelle internet /telefoonverbinding op o.m. Landgoed Nederheide. Deze infoavond werd onder andere verzorgd door de gemeente Gemert-Bakel en Wireless-Brabant. Bleek voor de chaleteigenaren een te dure optie te zijn.

Er vond een wisseling plaats bij de Natuurpoort Nederheide. Peter Leijssen vertrok en het koppel Theo Vogels en Hans Overman, nam het roer over.

In juli vond de jaarlijkse barbecue plaats in de Natuurpoort. Deze keer werd die op een voortreffelijke wijze verzorgd door de nieuwe beheerders Theo en Hans. En ook dit jaar was het een erg gezellige bijeenkomst.

Willemien van den Hurk werd de eigenaresse van het chalet Beverdam 305.

Eind augustus verzorgden de drie imkers van het park, Frits Ton en Frans een erg leuke infodag bij het bijenhotel Nederheide.

. Ook Beverdam 340 kreeg een nieuwe eigenaar.

De jeu-de-boules-competitie werd dit jaar gewonnen door Auke Schaafsma, Bernard Derksen werd tweede en op de derde plaats kwam Hans van Zetten.

Chalet Beverdam 344 werd verkocht aan Frans van Oosterhout terwijl Natalie Peeters de eigenaresse werd van chalet Beverdam 334.

Zes chaleteigenaren volgenden een herhalingscursus reanimatie en bediening AED-apparaat.

Op 19 november overleed in Best, Janus Huijbregts ( voorheen Dassenburcht 182).

Op 2 december ontvingen we het jaarlijkse sinterklaasgedicht , vervaardigd door niemand minder dan…………. de Sint zelf natuurlijk!


Ook dit jaar kon er weer een voorspelling worden gedaan naar de AEX-stand per 31 december 2014.

Op 27 december werd ons park bedekt met een flink pak sneeuw. De eerste sneeuw van dit jaar. Vorige winter had iets meer weg van een voorjaarsperiode. Nu dan toch weer een echte winter?We zullen het de komende tijd gaan merken.

 

Wij wensen U allemaal een heel fijne jaarwisseling toe!!! 

Frans en Marti

oliebollen

Wilt U deze gebeurtenissen nog eens helemaal nalezen? Dat kan. Ze staan namelijk nog steeds op De Stippel. U kunt onder aan elke pagina klikken  op “oudere berichten”. Maar U kunt ook sneller een bepaalde gebeurtenis bekijken. Dat doet U door het desbetreffende onderwerp ( of een gedeelte er van) in te vullen in het grijze kader “zoeken”, dat U vindt in de zwarte balk rechts bovenaan de pagina.

5 reacties op “Terugblik 2014

 1. Leuk om een jaaroverzicht te plaatsen! Ook ik lees met veel plezier “De Stippel”
  Dat er nog maar veel Stippels mogen verschijnen!!

 2. Wat een beknopt maar heel mooi overzicht, dank jullie wel mannen.
  Ik wens jullie en alle parkbewoners een heel goed en gezond 2015.

  Vr. groetjes Theo

 3. Goede middag,

  Wat leuk gedaan dat jaaroverzicht. Hoop dat jullie nog lang doorgaan
  Met “de Stippel”,lees het met veel plezier.
  Tevens wensen wij hierbij alle recreanten en Henk en zijn vrouw een gezond 2015!

  Peter en Marie-Jose Donselaar

 4. Hoi Frans en Marti,
  Wat een fijn overzicht van het jaar 2014. Men vergeet al heel snel, wat er allemaal zo passeerde in zo’n jaar op ons park. En zo, kan men toch weer terug blikken , dank je wel Frans en Marti.

 5. Wat een mooi overzicht!
  Er is meer gebeurd dan van tevoren werd gedacht denk ik zo!
  Blijf doorgaan mannen, ik lees De Stippel nog steeds met heel veel plezier!
  Dat 2015 maar weer een geweldig Stippeljaar mag worden!
  Groetjes, Trees

Reacties zijn gesloten.