Terugblik op 2013

Het was een rustig jaar ons ons Landgoed Nederheide. In de voorgaande jaren was er meer reuring. Wellicht dat de economische crisis die Europa en ook ons land in de greep heeft daar mee debet aan is. Waarschijnlijk dat daardoor minder nieuwe chalets werden geplaatst.  Maar de vooruitzichten zijn niet ongunstig en in januari van het komend jaar wordt het 99e chalet geplaatst. Wij verblijven op een mooi park, dit horen wij regelmatig van bezoekers die hier komen. Alles ziet er verzorgd uit en af en toe worden terecht we aangespoord het netjes te houden.

In juli van het afgelopen jaar, werd er door een aantal enthousiaste mensen, weer de jaarlijkse barbecue georganiseerd. Dat vond plaats bij goed weer en ook de stemming was die avond erg goed. Ofschoon het organiserend comité van de afgelopen twee zich heeft opgeheven hebben we het stille vermoeden dat er in 2014 toch nog een dergelijk evenement zal plaatsvinden. 

Bij de Natuurpoort Nederheide werd in de zomer een hek geplaatst, zodat het gebeuren bij het strandbad in de zomer gestructureerder kon verlopen. Een hele verbetering. 

Een feestelijk hoogtepunt van dit jaar was de viering van het 25-jarig bestaan van de firma Starline. Dat werd gevoerd in de Natuurpoort. Het was een goed verzorgde receptie. Er werd een inzamelingsactie gehouden om Jan Overeem en zijn vrouw een mooi cadeau aan te kunnen bieden. De reactie van de meeste chalet-eigenaren was overweldigend. Met enige trots konden we Jan en zijn vrouw verrassen met onder meer cadeaubonnen om een skiuitrusting te kunnen aanschaffen. 

Wat de Stippel zelf betreft; Trees van Geldorp nam afscheid als beheerster van De Stippel. Ze heeft met veel enthousiasme voor de Stippel gewerkt. Nu doet Marti Hazenberg dit en de samenwerking met ondergetekende is prima. 

Wel zijn we op zoek naar nog een “vliegende reporter”, die stukjes wil schrijven en foto’s wil/kan maken voor de Stippel.

  

Frans Delmee