Mag ik u voorstellen…Henny en Truus van Baars…

Mag ik voor voorstellen aan:

Henny en Truus van Baars, zij hebben het bestaande chalet Beverdam 339 gekocht! Henny is 66 en Truus is 64 jaar.

Ze zijn 42 jaar getrouwd en komen uit Asten. Uit hun huwelijk zijn 2 dochters geboren en een zoon. Ze hebben 5 kleinkinderen en het zesde is op komst.

Truus is in Venray geboren en heeft voor haar huwelijk als B-verpleegkundige gewerkt in de Psychiatrie. Op 21 jarige leeftijd ging zij werken in de slagerij van haar man in Asten.

Henny is geboren in Deurne en komt uit een slagersgezin. Keurslagerij van Baars was een begrip in Asten. Hij heeft zijn diploma’s hiervoor gehaald in Venlo. Helaas moest Henny zijn slagerij op 40-jarige leeftijd verkopen omdat hij visueel gehandicapt raakte.
Henny heeft nu maar een zeer beperkt gezichtsvermogen, hierdoor is hun leven wel veranderd. Maar hij weet hier heel goed mee om te gaan, samen met Truus.

Twee jaar geleden waren ze op de tandem aan het fietsen, toen ze bij toeval op Landgoed Nederheide terecht kwamen. Ze waren meteen enthousiast over het park. Hier wilden ze zijn en hebben de knoop doorgehakt door het keurige onderhouden chalet te kopen en daar hebben ze geen spijt van. In hun chalet en op het park is het goed toeven!

Als hobby zingt Henny in het koor “Pure Sang” in Asten. Tevens fietst hij graag op de tandem waarop Truus dan stuurt. Truus doet aan boetseren en heeft haar oude vak in de Psychiatrie weer op parttime basis opgepakt en werkt in Verpleeghuis Ameide in Helmond. Ze hebben ook een camper (Detleff) en in januari gaan ze er weer op uit, ook dan stuurt Truus zonder problemen…

De laatste weken hebben ze op donderdagmiddag, samen met de familie Hazenberg, het kaartspel “Rikken” gespeeld.
Maar hun kaartpartners gaan nu voor een paar maanden op vakantie en daarom zoeken ze een ander koppel waarmee ze verder kunnen kaarten op donderdagmiddag.

Wie heeft er zin?

Op mijn vraag wat leuk zou zijn voor de bewoners van het park kwam de volgende suggestie:
Is het mogelijk om op een doordeweekse avond, voor de bewoners van Landgoed Nederheide, een 3 gangen-menu te serveren in het restaurant, tegen een gereduceerde prijs? Een leuk initiatief om het onderlinge contact te verstevigen!

Wij danken Henny en Truus voor dit interview en wensen ze een fijne tijd toe op ons mooie park.

Frans Delmee