Mag ik u voorstellen aan… Franklin en Huberthie van Driel…

Mag ik u voorstellen aan Franklin en Huberthie van Driel, eigenaren van het chalet op Dassenburcht 112, dat direct aan de vijver gelegen is. Een mooie locatie.

Franklin is 65 en Huberthie is 63 jaar, zij zijn al 41 jaar getrouwd en kennen elkaar vanaf hun jeugd in Helmond, waar ze beiden ook geboren zijn.

Het eerste contact ontstond toen ze, als tien- en twaalfjarigen, beiden les namen bij Accordeonvereniging ”Accordeana” in Helmond.

Zij hebben 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Hun dochter woont in Slovenië en dat heeft zo zijn invloed gehad op hun levensloop…

Franklin heeft meer dan 30 jaar bij de firma Xerox te Venray gewerkt als salarisadministrateur, terwijl Huberthie jarenlang een Postagentschap en later een Drogisterij/Parfumerie heeft gehad in Venray.

Voordat ze op het park hun chalet kochten woonden ze in Merselo waar ze zelf hun droomhuis hadden afgebouwd. Dit is prima bevallen en de laatste jaren ontstond de grote wens om dan ook een eigen huis te bouwen in Slovenië. In het dorp Gradenc, waar ook hun dochter woont, hebben ze een stuk grond gekocht en samen met hun schoonzoon zijn ze recentelijk begonnen met de bouw van dit nieuwe droomhuisje. Inmiddels ligt de fundering er en in augustus gaan ze er weer heen om echt met het metselwerk te beginnen. Ze hopen het huis ook dit jaar al onder het dak te hebben. Huberthie bouwt trouwens even hard mee en geniet daar enorm van.

Ze hebben er voor gekozen om naar Slovenië te emigreren en sinds 1 mei staan ze dan ook ingeschreven als inwoners van dat land. Het is hun bedoeling om afwisselend zo’n drie maanden in Slovenië en drie maanden in Nederland te zijn, waar ze dan in die tijd het contact met hun zoon in Venray en de verdere familie, vrienden en kennissen kunnen onderhouden.

Via het programma House Vision zijn ze op Landgoed Nederheide terecht gekomen en ze hebben het hier goed naar hun zin. In de herfst willen ze hun tuintje aan gaan leggen, maar eerst gaan ze dus naar Slovenië om daar verder te bouwen aan hun paleisje…

Wij wensen dit sympathieke stel een fijne tijd toe, zowel hier op het park als in Slovenië!

Frans Delmee