Mag ik me even voorstellen…

De nieuwe eigenares, Ans Rabou, van het chalet dat in december is geplaatst op Vossenhol 230 is door mij benaderd om zichzelf voor te stellen voor De Stippel. Zij woont en werkt in Zwitserland en is nog niet zo vaak in haar chalet op het park. Hieronder kunt u haar antwoord lezen.
Ans, heel erg bedankt voor je leuke bijdrage.
Frans Delmee
_________________________________________________________________________

Pontresina_02-2011 008

Natuurlijk wil ik graag proberen om de vragen van Frans te beantwoorden…
Ik ben in Eindhoven geboren en 54 jaar jong.

Na mijn fysiotherapie opleiding wilde ik een jaar naar Zwitserland, maar omdat
“alles” me zo goed beviel, ben ik er blijven hangen en woon nu al weer 30 jaar
“tussen de bergen”.

Door de verschillende banen, die ik in Zwitserland had en heb, leerde ik steeds
weer andere gebieden kennen: het Appenzellerland, het Wallis en nu de regio
Basel-Land (met de Elsas en het Zwarte Woud/Schwarzwald in de buurt) in Oberwil (overigens een mooi contrast met Nederheide)!

Ik ben een “bewegingsmens” en ga daarom graag berg-/wandelen en fietsen: biken (maar niet te gevaarlijk hoor!) en renfietsen (vooral op/in de zuidelijke ei-/landen: Griekenland, Sardinie, Mallorca).
In de winter langlauf ik graag en rennen doe ik “gewoon” dicht bij huis. En dat alles met vrienden en collega’s of ook alleen.

Aangezien mijn “wortels” in Brabant liggen, mijn moeder en zussen met familie, evenals een paar goede vrienden er nog steeds wonen (of in ieder geval in de buurt) en ik binnen nu en 7-10 jaar met pensioen hoop te gaan, ben ik eens gaan zoeken (internet) voor een vakantiehuisje als “standbeen” in Nederland.

Irene Steehouwer is een nicht van mij en omdat zij erg enthousiast over hun chalet op Nederheide sprak, ben ik er afgelopen voorjaar gaan kijken. En… ik was meteen verkocht, toen ik de bosachtige plekken aan de toekomstige plas zag.

Op 31 december 2010 heb ik het huisje (al meteen de eerste en nieuwjaarsnacht) met enkele vrienden en familie “ingewijd”. En ben dolenthousiast! Alleen kan ik er natuurlijk nog niet vaak zijn.

Nadat ik ca. 20 jaar vooral met patiënten gewerkt heb (praktijk, revalidatiecentrum, ziekenhuis, o.a.), ben ik nu sinds ca. 4 jaar in Münchenstein/Basel verantwoordelijk voor het curriculum van de FH (HBO-opleiding) Fysiotherapie.

Met de planning en het lesgeven is dat een interessante, maar ook drukke baan. Daarom deel ik de vakantieweken die ik per jaar heb, voorlopig ongeveer op tussen “Zuid-Europa” en “Nederheide”.

Dit jaar kom ik regelmatig om te kijken, hoe ik mijn “bostuin” zo bosachtig als mogelijk kan inrichten. En als ik met mijn auto kom, breng ik graag Zwitserse wijn mee om met de een of ander eens te proosten!

Dus tot ziens en “Gruezi aus der Schweiz”!

De fotos zijn vorige week genomen tijdens een Schneeschuhtour in het Engadin.

Ans Rabou