Mag ik u voorstellen…Giel en Ineke van Riel…

Van Riel

Direct aan de vijver, in het laatste chalet, verblijven Giel (68 jaar) en Ineke (61 jaar) van Riel

Vorig jaar oktober hebben ze dit bestaande chalet op Beverdam 329 gekocht en hebben daar geen spijt van.

Hun chalet is mooi gelegen met uitzicht op de fontein. Giel houdt de tuin goed bij, tuinieren is één van zijn hobby's.

Giel en Ineke zijn 38 jaar getrouwd. Zij wonen in het mooie Oisterwijk, hier in de provincie. Ze hebben 2 dochters van 33 en 30 jaar en deze maand is hun derde kleinkind geboren.

Giel heeft van jongs af aan in de groente gezeten, evenals zijn ouders. Hij heeft met een bakfiets groente gevent, later met een ponywagen. Daarna heeft hij tot 1980 op de markt gestaan met groente en fruit, waarna hij een speciaalzaak is begonnen in Oisterwijk. Daar verkocht hij ook groente maar ook kant-en-klare maaltijden en verpakte gesneden groentes.
In het jaar 2000 moest hij stoppen omdat hij last van zijn hart kreeg en toen heeft hij de zaak verkocht.

Ineke heeft jarenlang in het onderwijs gewerkt, dat was haar lust en haar leven. Eerst op de kleuterschool en toen de kinderen groot waren in het basisonderwijs, ze heeft alle groepen les gegeven. Ze deed dit werk heel graag maar vorig jaar is ze gestopt en ze maakt nu gebruik van de FPU-regeling.

Hun hobby's zijn o.a. lezen, kruiswoordpuzzelen, fietsen, wandelen en Giel rijdt graag auto. Oppassen op de kleinkinderen doen ze ook graag.

Voordat ze het chalet hier op Landgoed Nederheide kochten hebben ze jarenlang een vakantiehuisje in Haaren gehad, met een grote tuin van 1500 m2. Op den duur werd het onderhouden van de tuin teveel en toen er iemand kwam die een goede prijs bood hebben ze het verkocht.

Maar…na een tijdje begon het toch weer te kriebelen en toen ze op de TV het programma House Vision zagen met een item over ons landgoed werd hun nieuwgierigheid geprikkeld.
Toen ze het park zagen waren ze blij verrast dat het er echt zo mooi uitzag. Ze wilden graag een chalet met een aangelegde tuin en hebben nu dus een prachtplek.

Hun bescheiden wens is dat er wat meer activiteiten in of bij het park gedaan zouden mogen worden, misschien in het te bouwen 'poortgebouw'. Ze willen daar zeker actief aan deelnemen. De BBQ vonden ze ook erg gezellig.

Het was een fijn gesprek met Giel en Ineke, een fijn koppel die we graag nog lang in ons midden willen houden!

Frans Delmee