Mag ik u voorstellen…Bernard en Riet Derksen…

Derksen Op Dassenburcht 127, het voorste gedeelte van Nederheide hebben Bernard (65) en Riet (64) Derksen hun chalet in gebruik genomen.

Ze hebben een dochter en 2 kleinzoons. Ze hadden 2 dochters maar een is er door kanker overleden. Dat heeft hun veel verdriet gedaan.

Ze komen uit een flat in Elst, maar ze wilden weer een tuin en via het programma House-Vision en de beurs in Den Bosch kwamen ze op Nederheide terecht.
Ze hopen hier voor lange tijd, zonder problemen, heerlijk te genieten.

Vele jaren hadden ze een eigen vrachtboot van 50 meter land en daar verdienden ze de kost mee. Dit deden ze samen en de kinderen hadden ook hun eigen slaapkamer aan boord.
Zo’n 20 jaar geleden zijn ze ermee gestopt en is Bernard bij Rijkswaterstaat gaan werken in het begeleiden van boten, een soort verkeerspolitie op het water.
Riet is weer in de thuiszorg gaan werken.

Op dit moment doen ze samen minstens 2x per week vrijwilligerswerk bij RIJN en BINNENVAART in Nijmegen. Ze draaien daar bardiensten en Bernard is koster als er diensten zijn. Verder helpen ze bij cursussen die er worden gegeven.

Ze kijken er naar uit dat het restaurant dat hier zal worden gebouwd geopend wordt. Ze kunnen er dan met hun gasten eens gaan eten en misschien komt er ook wel een tennisbaan?

Met hun gezondheid gaat het redelijk, alhoewel Bernard binnenkort een nieuwe heup krijgt.

De weblog "De Stippel" die gemaakt is vinden ze erg leuk!

Verder gaan ze binnenkort een computercursus volgen zodat ze ook foto’s kunnen bewerken.

Wij wensen Bernard en Riet een zorgeloos verblijf op Landgoed Nederheide toe!

Frans Delmee